Rocky road, hopeatoffee tai suklaiset luumu-taatelipallot – joulukarkkien teko onnistuu helposti kotonakin - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Rocky road, hopeatoffee tai suklaiset luumu-taatelipallot – joulukarkkien teko onnistuu helposti kotonakin

Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi itse tehdyillä joulumakeisilla. Kauniisti paketoituina saat niistä pukinpussiin makoisat lahjat, jotka häviävät hetkessä parempiin suihin.
Sanne Katainen
Kiviseltä maantieltä näyttävään rocky roadiin voit upottaa sulaan suklaaseen melkeinpä mitä tahansa karkki- ja keksikaapin aineksia.

Joulumakeisten tekemisen ei tarvitse olla massiivista tehtailua. Jo pienikin erä suklaisia, hedelmäisiä tai toffeenmakuisia herkkuja tuo keittiöön jouluista tunnelmaa ja tuoksuja. Lapsia ei tarvitse houkutella auttamaan, sillä kulhon pohjalle jääneet rippeet ovat apukokeille parasta palkkiota puuhastelusta.

Helpoimmat namuset syntyvät, kun sulatettuun suklaaseen käännellään suosikkisattumia: pähkinöitä, karkkirouhetta, vaahtokarkkeja tai pähkinöitä. Paksupohjaisen pinnoitetun kattilan lisäksi tarvitaan usein monitoimikoneen leikkuriterää massaa hienontamaan. Myös sokerilämpömittari on hyödyllinen apulainen.

Kiva tapa on myös makeisten vaihtoilta. Silloin sovitaan porukalla, mitä jokainen tahollaan valmistaa, sitten kokoonnutaan yhteen glögiä siemailemaan ja jaetaan omat tekeleet muiden kanssa. Näin kukin saa yhden karkkilajin sijaan useampaa sorttia herkkutarjottimelle.

Luovin vaihe on paketointi, sillä makeisten kääreeksi voi pyöräyttää läpinäkyvää sellofaania, kaunista joulupaperia tai latoa herkut paperipussiin, pahvilaatikkoon tai lasipurkkiin. Kauniit nauhat, itse askarrellut etiketit ja henkilökohtaiset toivotukset tuovat hyvän joulumielen niin lahjan antajalle kuin saajalle.

Katso ohjeet MT Ruoka -reseptihausta: rocky road, toffeepalat, luumu-taatelipallot ja hopeatoffee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt