Joulusuklaat saa nyt kompostoituvassa konvehtirasiassa – tuotekehitykseen upposi aikaa lähes puolitoista vuotta - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Joulusuklaat saa nyt kompostoituvassa konvehtirasiassa – tuotekehitykseen upposi aikaa lähes puolitoista vuotta

Fazer ja Sulapac kehittävät yhdessä puupohjaisia mikromuovittomia pakkauksia.
Fazer
Sulapacin biohajoavaan rasiaan on pakattu Fazerin käsintehtyjä konvehteja.

Suklaakonvehteja voi ostaa nyt biohajoavassa ja mikromuovittomassa rasiassa, kertoo elintarvikekonserni Fazer.

Uusi rasia syntyi Fazerin ja Sulapac Oy:n yhteistyönä. Aikaa tuotekehitykseen upposi kauan, lähes 1,5 vuotta.

Fazer ja Sulapac aloittivat yhteistyön vuonna 2018. Yhtiöiden tavoitteena on kehittää ja testata pakkausratkaisuja.

Suomalainen kasvuyritys Sulapac on kehittänyt puupohjaisen, biohajoavan ja mikromuovittoman materiaalin. Raaka-aineena yhtiö käyttää puuteollisuuden sivuvirtana syntyvää puuhaketta ja biohajoavia sidosaineita.

”Olemme ylpeitä saadessamme viedä missiotamme eteenpäin yhdessä Fazerin kanssa. Fazerin kaltaisia rohkeita edelläkävijöitä tarvitaan lisää, jotta maailman muoviroskaongelma on mahdollista selättää”, kommentoi Sulapacin toimitusjohtaja Suvi Haimi yhteistyötä Fazerin kanssa.

Suklaarasia on myynnissä Fazer Experience -vierailukeskuksen myymälässä, Fazer Café -kahviloissa, Gateau -leipomomyymälöissä ja Fazer Store -verkkokaupassa.

Lue myös:

Luksusjätti Chanel sijoittaa suomalaiseen, puusta biohajoavia kosmetiikkapakkauksia valmistavaan Sulapaciin

Stora Enso ja Sulapac kehittävät yhdessä biohajoavan pillin – "Meidän pillimme voi muuttaa markkinaa perusteellisesti"

Taistelu mikromuovia vastaan synnytti pakkausinnovaation puuhakkeesta – "Se muuttuu hajotessaan pelkäksi vedeksi, hiilidioksidiksi ja biomassaksi"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Savuteeginiä, ruisviskiä ja Koskenkorvaa – suomalaistislaamoita palkittiin Saksassa kultamitalein

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita