Yrittäjä ja ruokavaikuttaja Saku Tuominen: "Peruna lienee yksi maailman halvimmista luksustuotteista" - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Yrittäjä ja ruokavaikuttaja Saku Tuominen: "Peruna lienee yksi maailman halvimmista luksustuotteista"

Tuomisen mielestä parhaista perunanviljelijöistä voisi tehdä tähtiä.
Kari Salonen
Saku Tuominen syö perunat mieluiten keitettynä sellaisenaan voin kanssa.

Koulutusalan yrittäjä ja ruokavaikuttaja Saku Tuominen ihmettelee tuoreessa kirjassaan, miksi suomalainen peruna on niin aliarvostettu.

"Sitä pitäisi juhlistaa kymmenen kertaa enemmän", Tuominen innostaa.

"Sisiliassa järjestetään vuosittain suolafestivaali, jossa suolaintoilijat kokoontuvat kahdeksi päiväksi puhumaan suolasta. Miksei Suomessa tehtäisi samaa perunasta?"

Tuomisen mielestä Suomen ravintoloissa ja kodeissa pitäisi odottaa uuden perunan sesonkia vesikielellä ja kaupunkien pitäisi täyttyä uusi peruna -viikoista.

"Miksei jopa maailman johtava perunasummit?" Tuominen kysyy. Hän pitää Turun neitsytperunafestivaalia hyvänä alkuna, mutta enemmänkin voisi tehdä.

"Kaiken lisäksi peruna lienee yksi maailman halvimmista luksustuotteista."

Tuominen on syönyt perunaa eri maissa ja havainnut, että suomalainen peruna vie voiton mennen tullen.

"Jos sitä vertaa vaikka italialaiseen tai espanjalaiseen perunaan, ero on valtava. Sikäläinen peruna on aivan luokatonta."

Perunalajikkeita voisi tuoda nykyistä paremmin esiin, samoin tuottajia. Tuomisen mielestä parhaista perunanviljelijöistä voisi tehdä tähtiä. "Että sulla olisi oma perunanviljelijä, se olisi huippua", hän haaveilee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt