Ruoka

Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa

25 valtuutettua jätti aloitteen liha- ja maitotuotteiden käytön puolittamisesta kaupungin ateriapalveluissa vuoteen 2025 mennessä.
PAsi Leino
Tällä hetkellä noin 60 prosenttia Espoo Cateringin tarjoamista pääruuista on kasvisruokia. Espoo Catering vastaa noin 80 prosentista kaupungin ateriapalveluista.

Ensi maanantaina Espoon valtuusto käsittelee maito- ja lihatuotteiden vähentämistä kaupungin järjestämissä ruokapalveluissa.

Aloitteen eläinperäisten tuotteiden käytön vähentämisestä jätti viime helmikuussa 25 kaupunginvaltuutettua. Tavoitteena olisi puolittaa liha- ja maitotuotteiden käyttö vuoteen 2025 mennessä.

Liha- ja maitotuotteiden vähentämistä perustellaan aloitteessa sillä, että ruuantuotanto on yksi merkittävimmistä päästöjen aiheuttajista. Aloitteessa myös viitataan kaupungin strategiaan, jossa Espoo on linjannut tavoitteekseen toimia ilmastotyön edelläkävijänä.

Valtuustolle käsittelyyn menevässä kaupungin hallituksen tekemässä esityksessä todetaan, että liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen aiheuttaisi lisäkustannuksia. Kaupunki aikoo kuitenkin panostaa edelleen kasvis-, kausi- ja lähiruoan lisäämiseen.

Helsingissä vastaava keskustelu käytiin syyskuussa. Lopputuloksena niiden kulutusta ei päätetty suoraan puolittaa vaan muuttaa tarjontaa ja kasvattaa kasvisruuan osuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensikertalaiset toiveikkaina Grüne Wochella – "Lähdettiin katsomaan, miten kinkku maistuu saksalaisille"

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Käytännöt vegaaniruuan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Uuden ajan yhteistyö ruokaviennissä – neljä perheyritystä alkaa yhdessä viedä huippulaatua Aasiaan