Kuopiolaisen Sammon listalla on tapettuja muikkuja – palvelu sujuu savoksi ja jukeboksi pukkaa ilmoille toivottuja iskelmiä - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Kuopiolaisen Sammon listalla on tapettuja muikkuja – palvelu sujuu savoksi ja jukeboksi pukkaa ilmoille toivottuja iskelmiä

Evväinä tarjotaan häkkään tapettuja muikkuja tai vaekka savumuikkuvaenaeta smetanassa.
Tässä lepää annos nimeltä Savumuikkuvaenaat smetanassa.

Mitä tulee mieleen Kuopiosta? Kallavesi, murre ja muikut. Muikkuja pääsee maistamaan kalakukossa, mutta myös perinteikkäässä muikkuravintola Sammossa.

Kuopion keskustassa sijaitseva Sampo onkin piristävä poikkeus nykyään: sisustus on tummaa puuta ja punaista samettia, nuori tarjoilijatar puhuu savoa ja nurkassa iskelmää pukkaa ilmoille jukeboksi.

Myös ruokalista on etelän immeiselle hauskaa luettavaa – siis haaskaa luettavvoo –, sillä menu eli ”Sampon evväät” kirjoitettu savoksi.

Helppoa on silti hoksata, että muikkuja on montaa sorttia: edellisellä kerralla maistelin Paestetut muikut Sampon tyyliin eli voissa paistetut muikut, joten nyt olisi vuorossa vaikkapa Muikkukeitto tai Häkkään tapetut muikut, mutta valitsen Savumuikkuvaenaat smetanassa. Nappivalinta: ihanan pehmeitä ja miedosti savunmakuisia kaloja ahmii päinen ja pyrstöineen.

Tekee mieli testata myös Sampon viininleike, joka on kuulemma HK:n possua, ja jossa ”anjoviksen tilalla pihvin päällä kellettellöö muikku”. Näin oli. Pihvi ei ollut järin suuri, mutta maukas, ja kumpaakin annosta saatteli aimo kasa pottumuusia.

"Jos kulukku ähöttää kuivana ku rapparin rukkanen rankaläjällä, muuttuu tilanne ku mutjaatat kitusiis reelusti olutta", ravintolan verkkosivuilla vinkataan.

Jälkiruuaksi olisi ollut tyrkyllä vaikkapa Jieätelösatsi, mutta vatsa ei vetänyt.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hyönteisruoka on muotia, voiko riisihäröisistä hiutaleista siis keittää puuron pienellä lisävalkuaisella? Asiantuntija vastaa

Pilaantuneita juustoja ja laittomasti teurastettuja lihaa – ruokaa väärentävät rikolliset käyttävä hyväkseen koronan sotkemia markkinoita

Suomalaisille ruisviskeille menestystä alkoholijuomien MM-kisoissa

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan