Söin täällä: SicaPellen brunssilla kukkakaali on pihvi ja punajuuria piristävät punaherukat - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Söin täällä: SicaPellen brunssilla kukkakaali on pihvi ja punajuuria piristävät punaherukat

Porvoolainen pikkuravintola tarjoilee brunssiainekset pöytään jaettavaksi.
Brunssin pääruoka oli tällä kertaa kampelaa ja kukkakaalia.

Brunssit eli viikonloppuisin tarjottavat lounaan (lunch) ja aamiaisen (breakfast) yhdistelmät ovat yleistyneet monissa kaupungeissa. Porvoossakin niitä tarjoaa muutama ravintola.

SicaPelle Porvoon Kirkkotorilla tarjoaa brunssia, jota mieluummin voisi kutsua sunnuntailounaaksi. Neljän hengen seurueellemme ruuat tuodaan pöytään jaettaviksi: alkuun grillattua paprikaa ja munakoisoa, sinihomejuustoa, mozzarellaa, oliiveja, hummusta ja neljänlaista leipää. Maukasta ja hyvin italialaistyyppistä.

"Pääruokana" jaettavaksi tulee viipaleina paistettua kukkakaalia, jota ei heti kukkakaaliksi tunnista. Punajuuri on saanut mausteeksi punaherukoita ja kampelaa maustaa vaalea ja vihreä majoneesi. Perunasoseessa voita ei ole säästelty.

Pieni makea suklainen jälkiruoka kruunaa herkuttelun.

Menu vaihtuu osittain joka viikko – tällaista oli tarjolla marraskuun lopulla.

Jos odottaa brunssilta perinteisiä aamiaisherkkuja, on tullut väärään paikkaan. Mutta jos haluaa nauttia brunssia kaikessa rauhassa, SicaPellen intiimin pieni ravintola tarjoaa siihen mahdollisuuden. 39 euron hinta tosin nousee helposti, mikäli haluaa sisällyttää ateriaansa muita juomia kuin hanaveden. Edes kahvi tai tee ei kuulunut tämän brunssin hintaan.

SicaPelle, Kirkkotori 3, Porvoo.

www.sicapelle.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisille ruisviskeille menestystä alkoholijuomien MM-kisoissa

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta

Suomalaisten kehittämää krapulajuomaa aletaan myydä Venäjällä – Suomessa ehkä vasta talvella