Ruoka

Presidenttipari saa torstaina vegaanisen joulukorin – mukana vehnäproteiinista valmistettu kinkku

Kori toimii "apuna" tarttua tammikuun vegaanihaasteeseen. Haasteen takana on Oikeutta eläimille ry.
Vegaanihaaste
Vegaanihaasteen takana on Oikeutta eläimille ja joulukorissa on lihaa korvaavia kasviproteiineja.

Vegaanihaaste toimittaa tämän viikon torstaina presidenttiparille oman joulutervehdyksensä: vegaanisen joulukorin, jossa on muun muassa vegaaninen joulukinkku.

Presidenttipari haastetaan samalla osallistumaan tammikuun Vegaanihaasteeseen. Haaste on tempaus, joka on käynnissä ympäri vuoden. Vegaanihaasteen järjestää Oikeutta eläimille ry.

"Apuna haasteeseen tarttumisessa" joulukoriin on pakattu tiedotteen mukaan kinkun lisäksi suomalaisia kasviproteiinituotteita, kuten nyhtökauraa ja tofua. Vegaaninen joulukinkku on vehnäproteiinivalmiste.

Korin tuotteet ovat tiedotteen mukaan kotimaisten kasvuyritysten helppokäyttöisiä tuotteita.

Vegaanihaaste toteaa tiedotteessa, että "suomalaisten ruokatottumuksilla on merkittävä vaikutus ilmastomuutokseen, johon puuttumiseen presidentti Sauli Niinistö on kuluneen vuoden aikana toivonut nopeampia toimia".

"Vegaanihaaste haluaa haastaa presidenttiparin osallistumaan vuosikymmenen ensimmäiseen Vegaanihaasteeseen ja kokeilemaan vegaanista ruokavaliota tammikuun 2020 ajan."

Lue myös:

Presidentti Sauli Niinistö rauhoitteli Ylen kyselytunnilla maidon- ja lihantuottajien huolia: "En minä näkisi nyt valtavan synkkänä kenenkään maataloustuottajan kohtaloa"

Presidenttiparille toimitetaan perinteinen joulukinkku, vaikka osa tuottajista harmistui Haukion puheista – "Aiheutti kyllä mietintää"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat määrättiin sulkemaan ovensa viikonloppuna – poliisi kertoo, miten määräystä on noudatettu

Keliakialiitto huolissaan, miten keliakiaa sairastavien lasten kouluruokailu nyt hoituu

Sentään jotain positiivista koronan keskellä: Hurja kysyntä yllätti niin rajusti, että Suomen suurin pastavalmistaja on ottanut käyttöön jopa yövuorot

Broileri vahvistaa asemaansa suomalaisten ruokapöydissä – joka kolmas syöty lihakilo on broileria