Ruoka

Blinipannaria ja puolukkahyvettä – valmistele uudenvuoden herkut hyvissä ajoin, niin voit nauttia juhlasta

Vuoden vaihtuessa maistellaan suolaisia näppipaloja, mehevää pataleipää sekä ihanaa puolukkaista talkkunahyvettä.
Sanne Katainen
Blinipannarin voi täyttää omilla lempitäytteillä, ja siihen sopivat myös viimeiset joulukinkun rippeet.

Uusi vuosi ja hyvät lupaukset saavat vielä hetken odottaa, kun pöytään katetaan illan herkkuja. Helpot ohjeemme voi valmistella pitkälle jo edellisenä päivänä.

Blinipannukakusta riittää isolle porukalle, ja sen voi leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Tarjoilupäivälle jäävät vain täytteiden valmistaminen ja levittäminen pannarille. Täytteen voi mainiosti vaihtaa omiin lempimakuihin tai vaikka perinteisiin blinitäytteisiin smetanaan, mätiin, sipuliin ja tilliin.

Kiinankaalin lehdiltä tarjottavan savukala-katkarapuherkun voi tehdä jääkaappiin edellisenä päivänä, jolloin juhlapäivälle jäävät vain sen lusikoiminen lehdille, koristelu ja esillepano.

Pataleipä saa mehevää makua juuressoseesta. Vähällä hiivamäärällä ja pitkällä kohotuksella valmistuva leipä on superhelppo, kunhan muistaa laittaa taikinan tekeytymään edellisenä iltana.

Arkinen talkkuna sopii myös juhlahetkiin, kun se yhdistetään ihaniin suomalaisiin marjoihin. Suomalainen supermarja puolukka sopii yhdessä kuitupommi talkkunan kanssa myös illanistujaisten herkkupöytään.

Katso ohjeet MT Ruoka -reseptihausta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lobo on omenanystävän kestosuosikki – tuotantomäärät lähtivät uuteen kasvuun 2019

S- ja K-ryhmä kisaavat nyt tuotteiden kotimaisuudella – "Haluamme seistä viljelijän rinnalla"

Kannuksessa asuvan Hannele Johanssonin valmiskeitosta löytyi kahdeksanjalkainen yllätys – "Siinä me katselimme toisiamme"

Maito ja nakit paisuttavat lapsiperheen ilmastopäästöjä – näin tarkistat oman ostoskorisi kotimaisuuden ja hiilijalanjäljen