Ruoka

Nyhtökauran rinnalle tuli valmiiksi maustettu Delikaura

"Yksi suurimmista esteistä kasvisruuan syömiselle on pelko siitä, että lopputulos ei yksinkertaisesti maistu hyvältä", sanoo Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen.
Gold&Green Foods
Delikaura-suikaleet ovat kuumentamista vaille käyttövalmiita.

Siinä missä kansa ostaa hunajamarinoituja broilersuikaleita, niin yhtä lailla valmiiksi maustetuille kasviproteiinisuikaleille luulisi olevan kysyntää. Tämän ovat huomanneet kasviproteiinituotteiden kehittäjät.

Härkis-sarjassa tuli markkinoille maustetut Beanit-suikaleet ja maidosta valmistettuja Mifu-ruokarakeita saa niin texmexinä kuin yrteillä ja valkosipulilla maustettuina. Uusimpana samaan joukkoon liittyy nyt Delikaura, jota saa joko savu-BBQ-maustettuna tai chili-inkiväärimakuisena.

Delikaurassa on 17 prosenttia suomalaista kauraa. Lisäksi siinä on 16 prosenttia härkäpapua, josta puolet on suomalaista, puolet pohjoismaista. Muina aineina on muun muassa kauralesettä, herneproteiinia ja härkäpapuproteiinia sekä mausteita.

Delikaura myydään 120 gramman pusseissa. Kilohintaa sille tulee vajaat 16 euroa. Tuotteet valmistetaan Gold&Green Foodsin Järvenpään tehtaalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensikertalaiset toiveikkaina Grüne Wochella – "Lähdettiin katsomaan, miten kinkku maistuu saksalaisille"

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Käytännöt vegaaniruuan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Uuden ajan yhteistyö ruokaviennissä – neljä perheyritystä alkaa yhdessä viedä huippulaatua Aasiaan