Ruoka

Eteläsavolaiset olutpanimot jatkavat Saksan valloitusta – myös mäntyharjulainen Nilkko lähdössä Grüne Wochelle

Pohjoinen sijainti ja arktisuus kiinnostavat oluenjuojia vanhassa olutmaassa.
Riitta Mustonen
Berliinin messujen edustajat kuvasivat partnerimaa Suomen videolle muun muassa Nilkon panimon Antti Väisästä mäntyharjulaispanimon myymälässä.

Eteläsavolaiset oluet ja snapsit esittäytyvät Berliinin Grüne Wochella tammikuun puolivälissä, kun messubaarissa tarjoillaan Mustan virran panimon ja Nilkon oluita ja Ollinmäen viinitilan snapseja ja liköörejä.

Savonlinnalainen Mustan virran panimo osallistuu Grüne Wochelle jo toistamiseen. Viime tammikuussa panimo yllättyi oluen suuresta kysynnästä: juomat loppuivat kesken jo alkuvaiheessa ja niitä jouduttiin tuomaan lisää lentorahtina Suomesta Saksaan.

Mustan virran panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen on tyytyväinen messuilla saatuun näkyvyyteen. "Samalla löysimme hyviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa tulo Saksan markkinoille onnistuu. Näitä ei olisi tullut ilman messuhanketta aktiivisesti hankittua."

Suomi oli viime tammikuussa Grüne Woche -messujen partnerimaa ja sai sitä kautta runsaasti näkyvyyttä. Messuja ennen saksalaiset messujärjestäjät ja lehdistö kävivät tutustumassa Suomeen ja erityisesti Etelä-Savoon.

Mäntyharjulaisessa Nilkon panimossa vieraille esiteltiin suomalaista pienpanimo-osaamista. Tänä vuonna Nilkko lähtee mukaan messuille.

”Osallistuminen näin suureen tapahtumaan on näin pienelle panimolle todellinen voimainkoetus, mutta odotamme kokemuksia, joiden avulla voimme tehdä todella uudenaikaisia juttuja”, kertoo Iiro Heikkilä Nilkko Brewingista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomi-ruuan puolestapuhuja ei ymmärrä, miksi yhteiskunnan tarjoamalla lautasella on tuontilihaa – "Täällä tuottajilta vaaditaan paljon, mutta ulkomailta voi ostaa mitä tahansa"

Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti

Yksi asia pastan valmistamisessa kavahduttaa italialaisia – sinäkin saatat sortua siihen

Komissio hyväksyi nimisuojahakemuksen: Nyt viralliseen karjalanpiirakkaan saa käyttää myös laktoositonta maitojuomaa