Eteläsavolaiset olutpanimot jatkavat Saksan valloitusta – myös mäntyharjulainen Nilkko lähdössä Grüne Wochelle - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Eteläsavolaiset olutpanimot jatkavat Saksan valloitusta – myös mäntyharjulainen Nilkko lähdössä Grüne Wochelle

Pohjoinen sijainti ja arktisuus kiinnostavat oluenjuojia vanhassa olutmaassa.
Riitta Mustonen
Berliinin messujen edustajat kuvasivat partnerimaa Suomen videolle muun muassa Nilkon panimon Antti Väisästä mäntyharjulaispanimon myymälässä.

Eteläsavolaiset oluet ja snapsit esittäytyvät Berliinin Grüne Wochella tammikuun puolivälissä, kun messubaarissa tarjoillaan Mustan virran panimon ja Nilkon oluita ja Ollinmäen viinitilan snapseja ja liköörejä.

Savonlinnalainen Mustan virran panimo osallistuu Grüne Wochelle jo toistamiseen. Viime tammikuussa panimo yllättyi oluen suuresta kysynnästä: juomat loppuivat kesken jo alkuvaiheessa ja niitä jouduttiin tuomaan lisää lentorahtina Suomesta Saksaan.

Mustan virran panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen on tyytyväinen messuilla saatuun näkyvyyteen. "Samalla löysimme hyviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa tulo Saksan markkinoille onnistuu. Näitä ei olisi tullut ilman messuhanketta aktiivisesti hankittua."

Suomi oli viime tammikuussa Grüne Woche -messujen partnerimaa ja sai sitä kautta runsaasti näkyvyyttä. Messuja ennen saksalaiset messujärjestäjät ja lehdistö kävivät tutustumassa Suomeen ja erityisesti Etelä-Savoon.

Mäntyharjulaisessa Nilkon panimossa vieraille esiteltiin suomalaista pienpanimo-osaamista. Tänä vuonna Nilkko lähtee mukaan messuille.

”Osallistuminen näin suureen tapahtumaan on näin pienelle panimolle todellinen voimainkoetus, mutta odotamme kokemuksia, joiden avulla voimme tehdä todella uudenaikaisia juttuja”, kertoo Iiro Heikkilä Nilkko Brewingista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokaketjulla nyt näytön paikka – "Olemmeko ajopuu vai koskivene?" ruokapanelissa kysyttiin

Suomen ruokavienti vetää – pulmina bulkki ja Kiinan rooli

Iskikö koronakriisi ruuantuotantoon ja kuinka kekseliäs ruokasektori on? Katso keskustelu kello 13

Näin pelastat pakastepaistin, jos se on päässyt sulamaan sähkökatkon seurauksena – älä pakasta uudestaan