Ruoka

Luomumaidon käyttö tuplaantui kouluissa ja päiväkodeissa

Kouluissa ja päiväkodeissa tarjotusta rasvattomasta maidosta vajaa viidesosa oli luomua.
Luomumaidon käyttö päiväkodeissa ja kouluissa alkoi lisääntyä syksyllä pari vuotta sitten, kun sille alettiin maksaa EU:n rahoittamaa, korotettua koulujakelutukea. Lehtikuva / Jarno Mela

Luomumaidon käyttö on lisääntynyt Suomen kouluissa ja päiväkodeissa. Pro Luomu -yhdistyksen mukaan viime lukuvuonna luomumaitoa juotiin Suomen kouluissa ja päiväkodeissa lähes kolme miljoonaa litraa, joka on noin kaksinkertainen määrä edelliseen lukuvuoteen verrattuna. Kouluissa ja päiväkodeissa tarjotusta rasvattomasta maidosta vajaa viidesosa oli luomua.

Luvut perustuvat Ruokaviraston tilastoihin koulujakelutuesta.

Luomumaidon käyttö päiväkodeissa ja kouluissa alkoi lisääntyä syksyllä 2017, kun sille alettiin maksaa EU:n rahoittamaa, korotettua koulujakelutukea. Koulujakelutukea myönnetään maitotuotteista vain rasvattomalle maidolle tai piimälle sekä jogurtille, viilille, rahkalle ja juustolle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomi-ruuan puolestapuhuja ei ymmärrä, miksi yhteiskunnan tarjoamalla lautasella on tuontilihaa – "Täällä tuottajilta vaaditaan paljon, mutta ulkomailta voi ostaa mitä tahansa"

Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti

Yksi asia pastan valmistamisessa kavahduttaa italialaisia – sinäkin saatat sortua siihen

Komissio hyväksyi nimisuojahakemuksen: Nyt viralliseen karjalanpiirakkaan saa käyttää myös laktoositonta maitojuomaa