Ruoka

Nyt etsitään Vuoden ruokakasvattajaa – “Aika haastaa meidät ymmärtämään ruokaa ilmiönä laajemmin kuin koskaan"

Huomionosoitus jaetaan tulevaisuudessa vuosittain.
Pasi Leino
Ensimmäisen vuoden ruokakasvattajan valitsee asiantuntijoista sekä ruoka-alan vaikuttajista koottu raati.

Ruokatieto palkitsee vuoden ruokakasvattajan ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Huomionosoitus jaetaan tulevaisuudessa vuosittain.

“Aika haastaa meidät ymmärtämään ruokaa ilmiönä laajemmin kuin koskaan ja meillä on ratkaistavana monia asioita, esimerkiksi globaalit väestöhaasteet sekä ympäristö- ja ilmastokysymykset”, Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi sanoo tiedotteessa.

Ruokatieto ottaa vastaan ehdotuksia vuoden ruokakasvattajaksi, ja ensimmäisen vuoden ruokakasvattajan valitsee asiantuntijoista sekä ruoka-alan vaikuttajista koottu raati.

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Vuoden ruokakasvattaja on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta. Vuoden ruokakasvattaja on aktiivinen ja oivaltava alan huippuosaaja.

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Ehdotukset perusteluineen palautetaan sähköpostitse Ruokatietoon osoitteeseen ruokakasvatus@ruokatieto.fi. Ehdotuksia voi lähettää 14.2.2020 saakka.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valion yllätys sokerihiirille: Kehitti suklaan, joka maistuu suklaalta, mutta sokeria on kolmannes vähemmän

Näiden kolmen ruokatuotteen vientiä suomalaiset tehostaisivat

Kultainen Juustohöylä -palkinto Jukolan Juustolle – voittajajuustot syntyvät veljesten yhteistyönä

"Iskee tarinaa kuin kapakassa kaverille juttelisi" – ruokatoimittajat valitsivat Japanin katuruoka -kirjan vuoden parhaaksi kotimaiseksi