Söin täällä: Herkullisen risoton kruunaavat merileväkaviaari ja pähkinät - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Söin täällä: Herkullisen risoton kruunaavat merileväkaviaari ja pähkinät

Aurajoen rannalla sijaitsevaan Hügge-­ravintola on yksi monista Turun houkuttelevista lounaspaikoista.
Laura Kuivalahti
Pehmeän risoton päälle asetellut lisukkeet tuovat annokseen kiinnostavia makuja ja rakenteita.

Turussa kiinnostavia ravintoloita löytyy joka nurkalta, mutta lounaslistojen selailu vie minut Aurajoen rannalla sijaitsevaan Hügge-­ravintolaan.

Kodikkaasti sisustettu ravintola tarjoilee kasvisruokaa. Vierailupäivänä lounasvaihtoehtoina ovat avokadosalaatti, porkkanarisotto, porto­belloburgeri ja vihreä curry. Valitsen risoton, jonka lisukkeina on merileväkaviaaria, fetaa, marinoitua fenkolia, cashewpähkinöitä, chiliöljyä ja rucolaa.

Alkupalana tarjoillaan herkullista ja sopivan öljyistä leipää. Aterian päättää herukkapiirakka teen tai kahvin kera. Aterian ehdoton jalokivi on kuitenkin risotto, johon runsaat päälliset tarjoavat vaihtelevia makuja ja rakenteita.

Lounasaikaan puheensorina nousee välillä harmittavan voimakkaaksi. Lisäksi keittiö unohtaa tilaukseni, ja odotan lounastani tunnin verran. Onneksi tällä kertaa ei ole kiire minnekään, vaan venähtänyt lounas on ihanan hyggeä.

Hügge, Linnankatu 3, Turku. www.hugge.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokaketjulla nyt näytön paikka – "Olemmeko ajopuu vai koskivene?" ruokapanelissa kysyttiin

Suomen ruokavienti vetää – pulmina bulkki ja Kiinan rooli

Iskikö koronakriisi ruuantuotantoon ja kuinka kekseliäs ruokasektori on? Katso keskustelu kello 13

Näin pelastat pakastepaistin, jos se on päässyt sulamaan sähkökatkon seurauksena – älä pakasta uudestaan