Ruoka

Söin täällä: Herkullisen risoton kruunaavat merileväkaviaari ja pähkinät

Aurajoen rannalla sijaitsevaan Hügge-­ravintola on yksi monista Turun houkuttelevista lounaspaikoista.
Laura Kuivalahti
Pehmeän risoton päälle asetellut lisukkeet tuovat annokseen kiinnostavia makuja ja rakenteita.

Turussa kiinnostavia ravintoloita löytyy joka nurkalta, mutta lounaslistojen selailu vie minut Aurajoen rannalla sijaitsevaan Hügge-­ravintolaan.

Kodikkaasti sisustettu ravintola tarjoilee kasvisruokaa. Vierailupäivänä lounasvaihtoehtoina ovat avokadosalaatti, porkkanarisotto, porto­belloburgeri ja vihreä curry. Valitsen risoton, jonka lisukkeina on merileväkaviaaria, fetaa, marinoitua fenkolia, cashewpähkinöitä, chiliöljyä ja rucolaa.

Alkupalana tarjoillaan herkullista ja sopivan öljyistä leipää. Aterian päättää herukkapiirakka teen tai kahvin kera. Aterian ehdoton jalokivi on kuitenkin risotto, johon runsaat päälliset tarjoavat vaihtelevia makuja ja rakenteita.

Lounasaikaan puheensorina nousee välillä harmittavan voimakkaaksi. Lisäksi keittiö unohtaa tilaukseni, ja odotan lounastani tunnin verran. Onneksi tällä kertaa ei ole kiire minnekään, vaan venähtänyt lounas on ihanan hyggeä.

Hügge, Linnankatu 3, Turku. www.hugge.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomi-ruuan puolestapuhuja ei ymmärrä, miksi yhteiskunnan tarjoamalla lautasella on tuontilihaa – "Täällä tuottajilta vaaditaan paljon, mutta ulkomailta voi ostaa mitä tahansa"

Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti

Yksi asia pastan valmistamisessa kavahduttaa italialaisia – sinäkin saatat sortua siihen

Komissio hyväksyi nimisuojahakemuksen: Nyt viralliseen karjalanpiirakkaan saa käyttää myös laktoositonta maitojuomaa