Raision Elovena-tytön puku menee uusiksi – ulkomaille tähtäävä yhtiö vaihtaa kansallispuvun tummansiniseen mekkoon - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Raision Elovena-tytön puku menee uusiksi – ulkomaille tähtäävä yhtiö vaihtaa kansallispuvun tummansiniseen mekkoon

Raision markkinointijohtajan mukaan Elovena on ylpeästi suomalainen brändi.
Raisio-konserni
Tältä Elovena-tytön uusi puku näyttää.

Elintarvikeyhtiö Raisio on päättänyt laittaa Elovena-brändinsä uusiksi tämän vuoden aikana. Osana muutosta perinteinen 95-vuotias Elovena-tyttö joutuu luopumaan kansallispuvustaan. Kansallispuku vaihdetaan tavalliseen, tummansiniseen mekkoon.

Brändiuudistuksen taustalla on Raision mukaan sen tavoite kasvattaa kansainvälistä kauraliiketoimintaansa. Uusi Elovena on yhtiön mukaan ajassa elävä, rohkeasti suomalainen brändi.

Elovena-pakkaukset vaihtuvat uuden ilmeen mukaisiksi helmikuusta alkaen.

Raision markkinointijohtaja Mikko Lindqvist kertoo, että brändiuudistusta pohjustettiin kolmella kuluttajatutkimuksella, jotka tehtiin Suomessa ja ulkomailla. Näihin tutkimuksiin osallistui yli 4000 kuluttajaa.

Markkinointijohtajan mukaan kuluttajat antoivat Elovenan uudelle ilmeelle hyvät arviot.

"Kuluttajat kokivat, että Elovena-tyttö sinisessä mekossa viestii vahvasti suomalaisuutta, luotettavuutta, luonnollisuutta ja ajassa elämistä", hän sanoo tiedotteessa.

Joku voisi ihmetellä, miksi Elovena-tytön kansallispuku vaihdettiin tavalliseen, siniseen mekkoon. Hän saattaa samalla ajatella, että Raisio haluaisi tekemällään ratkaisulla peitellä suomalaisuuttaan.

Lindqvist korostaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että Elovena on ylpeästi suomalainen brändi.

"Pakkauksen tyylikkään sinivalkoinen maailma, herkulliset tuotekuvat ja tytön sininen mekko viestivät vahvasti suomalaisuudesta ja puhtaasta suomalaisesta ruuasta. Käytämme jatkossakin tuotteissamme suomalaisuuden tunnettuja alkuperämerkkejä", hän kommentoi tekstiviestitse.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokaketjulla nyt näytön paikka – "Olemmeko ajopuu vai koskivene?" ruokapanelissa kysyttiin

Suomen ruokavienti vetää – pulmina bulkki ja Kiinan rooli

Iskikö koronakriisi ruuantuotantoon ja kuinka kekseliäs ruokasektori on? Katso keskustelu kello 13

Näin pelastat pakastepaistin, jos se on päässyt sulamaan sähkökatkon seurauksena – älä pakasta uudestaan