Ruoka

Fazer suunnittelee Kaarinan tehtaan sulkemista – kauratuotteet siirtyisivät Korialle

Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstön irtisanomisesta.
LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Yhtiö haluaa tehostaa Fazer Yosa -kauratuotteiden tuotantoa ja suunnittelee Kaarinan tehtaan toimintojen siirtämistä Korian tehtaalle.

Elintarvikekonserni Fazer suunnittelee Kaarinan tehtaansa sulkemista ja aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstön irtisanomisesta. Tehtaalla on 23 vakituista työntekijää ja 25 määräaikaista tai tarvittaessa töihin tulevaa.

Yhtiö haluaa tehostaa Fazer Yosa -kauratuotteiden tuotantoa ja suunnittelee Kaarinan tehtaan toimintojen siirtämistä Korian tehtaalle. Fazerin mukaan Kaarinan tehtaan laajentaminen ja modernisointi vaatisi mittavia investointeja, joita tehtaan nykyisessä sijainnissa olisi vaikea toteuttaa. Kauratuotteiden valmistus on siten määrä keskittää Korialle.

Fazer hakee kasvua kauratuotteista, joiden kysyntä kasvaa ripeästi, Länsi-Euroopassa yli 17 prosenttia vuosittain. Samoja markkinoita tavoittelevat kuitenkin monet muutkin.

"Tuotannon tehostaminen on kilpailukykymme kannalta välttämätöntä", sanoo Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketjun johtaja Heli Anttila tiedotteessa.

Jos Kaarinan tehdas päädytään sulkemaan, tapahtuisi se syksyllä. Fazer pyrkii tarjoamaan irtisanottaville töitä muista Fazerin yksiköistä, Anttila lupaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saako lapsi ruokailuunsa tukea etäopetuksessa – menettely riippuu täysin kunnan linjauksesta

Korona iskenyt rajusti suurkeittiöiden tavarantoimittajiin – liikevaihdosta lähtenyt lyhyessä ajassa jopa 90 prosenttia

Jopa yli puolet ravintoloista kaatuu toimintakiellon vuoksi, arvioi huippukokki Henri Alén – take away -toiminta ei pelasta koko alaa

Ajattelitko juhlia pitkän kaavan kautta? Se ei onnistu ainakaan ravintolassa, sillä ne menevät kiinni puolen yön aikaan