Ruoka

Sikaruttohälytys Grüne Wochella! – Venäjän halli suljettiin kahdeksi tunniksi possumakkaroiden takia

Kaikki näytteilleasettajat ja messuvieraat poistettiin hallista, kun sieltä oli takavarikoitu parikymmentä laitonta makkaraa.
Anna Salminen
Messut ehtivät olla avoinna nelisen tuntia ennen kuin Venäjän hallin ovet suljettiin.

Ei savua ilman tulta -sanonta kävi toteen Grüne Woche -messujen avajaispäivänä, kun Venäjän näyttelyhalli suljettiin – mukamas savun takia.

Myöhemmin ilmeni, että syynä olivat halliin tuodut sianlihamakkarat. Sianlihatuotteiden tuonti EU:n alueelle on ankarasti kielletty maista, joissa esiintyy afrikkalaista sikaruttoa. Venäjällä tautia on.

Terveystarkastaja oli havainnut makkarat rutiinitarkastuksessa messuosastolla. Halli suljettiin, ihmiset käännytettiin pois ja makkarat takavarikoitiin.

Messuhallin ovilla on varoituksia afrikkalaisesta sikarutosta. Ohjeissa neuvotaan laittamaan kaikki ruuantähteet suljettuihin jäteastioihin ja kerrotaan, että tauti leviää ruuantähteiden mukana ja että se ei ole vaarallinen ihmisille, mutta on erittäin vaarallinen eläimille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kasvispainotteinen ravintola Inari sai Michelin-tähden – viisi suomalaista ravintolaa säilytti yhden tähtensä

Farm to Restaurant -hanke kehittää palvelua, joka antaa ravintoloille tietoa lähiruuasta ja helpottaa sen tilaamista

Valtteri Paltamaa kokkasi voittoon Jyväskylässä – seuraavaksi Pariisiin kisaamaan

Nestlé Suomen toimitusjohtaja yllättyi: täällä lihaa ja kalaa myydään tuoreena – yhtiö tarjoaa lihankorvikkeeksi pakastettua soijaa