Sikaruttohälytys Grüne Wochella! – Venäjän halli suljettiin kahdeksi tunniksi possumakkaroiden takia - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Sikaruttohälytys Grüne Wochella! – Venäjän halli suljettiin kahdeksi tunniksi possumakkaroiden takia

Kaikki näytteilleasettajat ja messuvieraat poistettiin hallista, kun sieltä oli takavarikoitu parikymmentä laitonta makkaraa.
Anna Salminen
Messut ehtivät olla avoinna nelisen tuntia ennen kuin Venäjän hallin ovet suljettiin.

Ei savua ilman tulta -sanonta kävi toteen Grüne Woche -messujen avajaispäivänä, kun Venäjän näyttelyhalli suljettiin – mukamas savun takia.

Myöhemmin ilmeni, että syynä olivat halliin tuodut sianlihamakkarat. Sianlihatuotteiden tuonti EU:n alueelle on ankarasti kielletty maista, joissa esiintyy afrikkalaista sikaruttoa. Venäjällä tautia on.

Terveystarkastaja oli havainnut makkarat rutiinitarkastuksessa messuosastolla. Halli suljettiin, ihmiset käännytettiin pois ja makkarat takavarikoitiin.

Messuhallin ovilla on varoituksia afrikkalaisesta sikarutosta. Ohjeissa neuvotaan laittamaan kaikki ruuantähteet suljettuihin jäteastioihin ja kerrotaan, että tauti leviää ruuantähteiden mukana ja että se ei ole vaarallinen ihmisille, mutta on erittäin vaarallinen eläimille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Leipää päätyy roskiin aiempaa vähemmän mutta vielä on kirittävää – yleisin syy on liian iso kertaostos

Oletko koskaan nähnyt näin jättimäistä omenaa? Jukka Luoman puutarhasta löytyi melkoinen mötkäle

Ilmastonmuutos huolettaa useimpia, mutta lihasta on luopunut sen takia vain noin joka kymmenes

Mehu ja ketsuppi tehdään raaka-aineista, joita ei toivota edes olevan – "Jos tuote loppuu hyllyltä, niin sehän on vain hyvä asia"