Kauppa toimittaa ruokaostokset suoraan jääkaappiisi – K-ryhmä kokeilee uutta palvelua - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Kauppa toimittaa ruokaostokset suoraan jääkaappiisi – K-ryhmä kokeilee uutta palvelua

K-ryhmä aloittaa Vantaalla kokeilun, jossa ruuan verkkokaupan tilaus toimitetaan päivän aikana asiakkaan kotiin ja puretaan jääkaappiin. Tilaajan ei itse tarvitse olla kotona.
Kari Salonen
Uudessa palvelussa asiakkaan ei tarvitse olla kotona, kun verkosta tilatut ostokset saapuvat.

"Kotiin tullessa odottaa siis valmiiksi täytetty jääkaappi, mikä vapauttaa aikaa muulle tekemiselle. Moni käyttää ruuan verkkokauppaa arjen helpottamiseen, ja pyrimme löytämään uusia keinoja tämän tukemiseksi”, digitaalisten palvelujen myyntijohtaja Antti Rajala K-ryhmästä kertoo tiedotteessa.

Asiakas voi seurata toimitusta suoran videoyhteyden avulla. Lisäksi tarkat tiedot ja videotallenne toimituksesta tallentuvat tilaajan henkilökohtaiseen verkkopalveluun.

Luotettavan toimintamallin pilotoinnissa avaintekijä on suomalaisen startupin, Pindoran, kehittämä älylukkoratkaisu. Vastaava lukko on käytössä muun muassa Seinäjoen kotihoidossa.

”Ratkaisussa laite aktivoituu ja avaa oven älypuhelimeen syötettävällä pin-koodilla. Kuljettaja voi avata oven koodia käyttämällä tai asiakas voi avata oven etänä pitäen näin koodin itsellään. Hän saa ilmoituksen, kun ovi on avautunut, ja kaikki käyntiä koskevat tapahtumat sekä videotallenne tallentuvat asiakkaan henkilökohtaiseen verkkopalveluun”, kertoo toimitusjohtaja Juha Häkkinen Pindorasta.

Koko käynti kuvataan kuljettajan mukana kulkevalla kameralla. Asiakas voi seurata toimitusta halutessaan alusta alkaen reaaliaikaisen videoyhteyden avulla. Lisäksi asiakas voi halutessaan puhua kuljettajan kanssa.

”Tavoitteenamme on selvittää, miten ruuan verkkokaupan asiakkaat kokevat tämän uudentyyppisen toimitustavan. Keräämme kokemuksia Vantaalla, missä kutsumme K-Citymarket Jumbon verkkokauppa-asiakkaita mukaan pilottiin”, Rajala sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko koskaan nähnyt näin jättimäistä omenaa? Jukka Luoman puutarhasta löytyi melkoinen mötkäle

Ilmastonmuutos huolettaa useimpia, mutta lihasta on luopunut sen takia vain noin joka kymmenes

Mehu ja ketsuppi tehdään raaka-aineista, joita ei toivota edes olevan – "Jos tuote loppuu hyllyltä, niin sehän on vain hyvä asia"

Suurin osa aikoo valita ravintolassa punaista lihaa niin kuin ennenkin, mutta broileri on vahva haastaja