Ruoka

Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti

Lasagnen saa vegaanisena, mutta valuva juustokerros oli houkuttelevampi
Buffetlounaalla oli tarjolla vegaanisia ja ei-vegaanisia versioita. Seisovasta pöydässä tarjottiin myös itse tehtyä seitania.

Kasvisravintola Lipterin on piilossa sisäpihalla, mutta sinne etsiytyminen palkitsee. Kotitekoinen kasvisruoka­buffet täyttää ja lämmittää sekä kehoa että mieltä.

Hippihenkisen ravintolan toimintaperiaatteet ovat kannatettavia. Kankaisia serviettejä myöten mikään ei ole kertakäyttöistä, ja huonekalut ovat kierrätettyjä. Ravintolaa pyörittävä pariskunta ostaa tuotteita suoraan maatiloilta ja pyrkii suosimaan luomua sekä reilua kauppaa.

Kymmenellä eurolla saa keiton, salaattia, lämpimiä ruokia sekä kuumia ja kylmiä juomia. 13 euron hinnalla kello 18 asti jatkuvasta buffetista saa myös omatekoista seitania, joka tunnetaan joulukinkun korvikkeena.

Testipäivänä tarjolla oli kurpitsakeittoa, kasvislasagnea ja vegekalaksi nimettyjä merilevä- taikinarullia, joiden sisällä oli riisiä, tofua ja kotijuustoa. Kalalta ne eivät maistuneet, vaikka maukkaita olivatkin. Kaikista ruuista oli tarjolla myös vegaaniset versiot ilman eläinperäistä juustoa. Itse arvostin vaihtoehtoa, jossa lasagnen päällä valui runsas juustokerros.

Muiden päivien lounaslistoilla seikkailevat niin italialainen keitto kuin intialaiset ruuatkin dahleista pakoraan. Tarjonta ei ole ainakaan tylsää.

Lipterin, Hämeenkatu 10, Lahti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joko sinä toteutat närpiöläisten unelmaa: Ostat tomaattirasian leffaevääksi tai kurkkupikarin naposteltavaksi kaupan kassalta?

Tutkimusprofessorin mukaan monet kaupat säilyttävät perunoita aivan väärin: "Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan"

Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan – keväällä avattava tuotantolinja moninkertaistaa vuokien tuotannon