Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti

Lasagnen saa vegaanisena, mutta valuva juustokerros oli houkuttelevampi
Buffetlounaalla oli tarjolla vegaanisia ja ei-vegaanisia versioita. Seisovasta pöydässä tarjottiin myös itse tehtyä seitania.

Kasvisravintola Lipterin on piilossa sisäpihalla, mutta sinne etsiytyminen palkitsee. Kotitekoinen kasvisruoka­buffet täyttää ja lämmittää sekä kehoa että mieltä.

Hippihenkisen ravintolan toimintaperiaatteet ovat kannatettavia. Kankaisia serviettejä myöten mikään ei ole kertakäyttöistä, ja huonekalut ovat kierrätettyjä. Ravintolaa pyörittävä pariskunta ostaa tuotteita suoraan maatiloilta ja pyrkii suosimaan luomua sekä reilua kauppaa.

Kymmenellä eurolla saa keiton, salaattia, lämpimiä ruokia sekä kuumia ja kylmiä juomia. 13 euron hinnalla kello 18 asti jatkuvasta buffetista saa myös omatekoista seitania, joka tunnetaan joulukinkun korvikkeena.

Testipäivänä tarjolla oli kurpitsakeittoa, kasvislasagnea ja vegekalaksi nimettyjä merilevä- taikinarullia, joiden sisällä oli riisiä, tofua ja kotijuustoa. Kalalta ne eivät maistuneet, vaikka maukkaita olivatkin. Kaikista ruuista oli tarjolla myös vegaaniset versiot ilman eläinperäistä juustoa. Itse arvostin vaihtoehtoa, jossa lasagnen päällä valui runsas juustokerros.

Muiden päivien lounaslistoilla seikkailevat niin italialainen keitto kuin intialaiset ruuatkin dahleista pakoraan. Tarjonta ei ole ainakaan tylsää.

Lipterin, Hämeenkatu 10, Lahti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokaketjulla nyt näytön paikka – "Olemmeko ajopuu vai koskivene?" ruokapanelissa kysyttiin

Suomen ruokavienti vetää – pulmina bulkki ja Kiinan rooli

Iskikö koronakriisi ruuantuotantoon ja kuinka kekseliäs ruokasektori on? Katso keskustelu kello 13

Näin pelastat pakastepaistin, jos se on päässyt sulamaan sähkökatkon seurauksena – älä pakasta uudestaan