Ruoka

Yksi asia pastan valmistamisessa kavahduttaa italialaisia – sinäkin saatat sortua siihen

Positiivinen asia on, että pastan keittämisen perusasiat ovat suomalaisilla hyvin hallussa.
Jaana Kankaanpää
Merkittävin pastan valintaan vaikuttava seikka on kyselyn mukaan suomalaisten mielestä sen maku sekä rakenne.

Pastamerkki Rummon mukaan suomalaisilla on pastan keittämisessä perusasiat hallussa. Pastatyyppi osataan siis valita kastikkeen mukaan, pastaa ei laiteta kylmään veteen ja keitinveteen lisätään suolaa.

Tästä huolimatta meillä suomalaisilla on pastan valmistamisessa yksi pastan synnyinmaan Italian asukkaita kavahduttava käytäntö. Moni meistä nimittäin huuhtelee pastan keittämisen jälkeen. Rummon kyselyn mukaan kyllä- ja ei-leiri jakautuvat todella tasaisesti kahtia.

Rummon teettämän kyselyn perusteella pasta valitaan ruuaksi usein sen helppouden vuoksi.

Merkittävin pastan valintaan vaikuttava seikka on kyselyn mukaan suomalaisten mielestä sen maku sekä rakenne. 64 prosenttia vastaajista valitsee pastansa niiden perusteella. Toisaalta myös autenttisuus ja italialaisuus ovat monille tärkeitä asioita. Niiden puolesta liputtaa 39 prosenttia vastaajista.

Kuten todettua, perusasiat pastan valmistuksessa ovat menneet suomalasille perille. 68 prosenttia kyselyyn vastanneista nimittäin kertoo lisäävänsä pastan keitinveteen suolaa. Hieman yli puolet vastaajista malttaa myös odottaa, että vesi kiehuu ennen pastan laittamista veteen

Rummon pastakyselyyn osallistui viime joulukuun aikana yhteensä 1 019 suomalaista, ja kyselyn toteutti Syno International.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tiesitkö, että olemme ennätyskansaa myös tässä: suomalaiset syövät eniten ruista maailmassa

Suomalaisten maidontuottajien omistama Valio käyttää lihapyöryköissään kotimaisen sijaan uusiseelantilaista lampaanlihaa: "Volyymi on vähäinen ja saatavuus epäsäännöllistä"

Hyvinkääläinen Crafters valittiin Suomen parhaaksi olutravintolaksi

Jännittääkö kalan ostaminen? Näillä vinkeillä kalakauppa onnistuu