"Nyt on trendikästä juoda lihalientä suoraan purkista", vakuuttaa Pirkka-lehti – kysyimme Keskolta, kuka sitä muka tekee - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

"Nyt on trendikästä juoda lihalientä suoraan purkista", vakuuttaa Pirkka-lehti – kysyimme Keskolta, kuka sitä muka tekee

Miten olisi lihaliemi kaupan hyllystä janojuomaksi?
Juho Leskinen
Uusimmassa Pirkka-lehdessä mainostetaan Soocin Ö-lihalientä.

"Nyt on trendikästä juoda lihalientä suoraan purkista", K-ruokakaupat mainostaa Soocin paahdettua lihalientä uusimmassa Pirkka-lehdessä.

MT:n toimitus ei ole kuullutkaan trendistä. Monien mielestä ajatus tuntui lähinnä ällöttävältä. Kuka lihalientä suoraan purkista hörppäilee, K-Ruoka-lehden sisältöjen toteutuksesta vastaava Generon ruokasisältöstrategi Satu Koivisto?

"Tässä on montakin sellaista isompaa trendiä, jotka yhdistyvät yhteen lausahdukseen", Koivisto taustoittaa.

"Luuliemeen liittyy monta asiaa: Pohjois-Amerikassa on ollut jo muutaman vuoden ajan luuliemibaareja, joista voi ostaa luuliemiä juotaviksi."

Trendi on rantautunut myös suomalaisten somevaikuttajien suuhun.

"Lientä on ollut tarjolla myös ravintoloissa, esimerkiksi Sikke'sissä Helsingissä. Kiinassa on uskottu luuliemen parantaviin ominaisuuksiin jo tuhansia vuosia."

Myös vuoden 2020 terveystuotteeksi valittiin yleisöäänestyksellä liemi, pakastekuivattu poron luuliemijauhe.

Liemi on Koiviston mukaan tarkoitus ensin lämmittää. Mainoksen luoma mielikuva hipsteristä, joka ostaa lihaliemipurkin take-away juomakseen ei siis pidä paikkaansa.

"Tekstin pointtina on, että liemi juodaan sellaisenaan, ilman että siitä valmistetaan ruokaa. Lämmin liemi tuntuu ruokaisammalta kuin vaikkapa kylmä voileipä.", Koivisto perustelee.

Sooci on suomalaisen Ylämyllyn Keittämön tuotemerkki. Yritys toimii Liperissä ja kertoo saavansa juurekset, luut ja kalanperkeet lähiseudulta. Liemien lisäksi yritys valmistaa keittoja.

Lue lisää:

Näin teet maukkaan lihaliemen ja luot pohjan keitolle, joka vie kielen mennessään

Jaana Kankaanpää
Perinteisesti lihalientä tarjoillaan lihapiirakan kaverina.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuluttajat kaipaavat apua ilmastoystävällisiin ruokavalintoihin, mutta yhteistä ruuan ilmastomerkkiä ei vielä ole

Asiantuntijoiden reseptejä tulevaisuuden ruokaan: kouluruuasta vientituote ja paluu syömisessä 70-luvulle – ruuan halventaminen ei johda ilmastoviisaaseen maatalouteen

Leipää päätyy roskiin aiempaa vähemmän mutta vielä on kirittävää – yleisin syy on liian iso kertaostos

Oletko koskaan nähnyt näin jättimäistä omenaa? Jukka Luoman puutarhasta löytyi melkoinen mötkäle