Ruoka

"Nyt on trendikästä juoda lihalientä suoraan purkista", vakuuttaa Pirkka-lehti – kysyimme Keskolta, kuka sitä muka tekee

Miten olisi lihaliemi kaupan hyllystä janojuomaksi?
Juho Leskinen
Uusimmassa Pirkka-lehdessä mainostetaan Soocin Ö-lihalientä.

"Nyt on trendikästä juoda lihalientä suoraan purkista", K-ruokakaupat mainostaa Soocin paahdettua lihalientä uusimmassa Pirkka-lehdessä.

MT:n toimitus ei ole kuullutkaan trendistä. Monien mielestä ajatus tuntui lähinnä ällöttävältä. Kuka lihalientä suoraan purkista hörppäilee, K-Ruoka-lehden sisältöjen toteutuksesta vastaava Generon ruokasisältöstrategi Satu Koivisto?

"Tässä on montakin sellaista isompaa trendiä, jotka yhdistyvät yhteen lausahdukseen", Koivisto taustoittaa.

"Luuliemeen liittyy monta asiaa: Pohjois-Amerikassa on ollut jo muutaman vuoden ajan luuliemibaareja, joista voi ostaa luuliemiä juotaviksi."

Trendi on rantautunut myös suomalaisten somevaikuttajien suuhun.

"Lientä on ollut tarjolla myös ravintoloissa, esimerkiksi Sikke'sissä Helsingissä. Kiinassa on uskottu luuliemen parantaviin ominaisuuksiin jo tuhansia vuosia."

Myös vuoden 2020 terveystuotteeksi valittiin yleisöäänestyksellä liemi, pakastekuivattu poron luuliemijauhe.

Liemi on Koiviston mukaan tarkoitus ensin lämmittää. Mainoksen luoma mielikuva hipsteristä, joka ostaa lihaliemipurkin take-away juomakseen ei siis pidä paikkaansa.

"Tekstin pointtina on, että liemi juodaan sellaisenaan, ilman että siitä valmistetaan ruokaa. Lämmin liemi tuntuu ruokaisammalta kuin vaikkapa kylmä voileipä.", Koivisto perustelee.

Sooci on suomalaisen Ylämyllyn Keittämön tuotemerkki. Yritys toimii Liperissä ja kertoo saavansa juurekset, luut ja kalanperkeet lähiseudulta. Liemien lisäksi yritys valmistaa keittoja.

Lue lisää:

Näin teet maukkaan lihaliemen ja luot pohjan keitolle, joka vie kielen mennessään

Jaana Kankaanpää
Perinteisesti lihalientä tarjoillaan lihapiirakan kaverina.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutkimusprofessorin mukaan monet kaupat säilyttävät perunoita aivan väärin: "Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan"

Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan – keväällä avattava tuotantolinja moninkertaistaa vuokien tuotannon

Kasvispainotteinen ravintola Inari sai Michelin-tähden – viisi suomalaista ravintolaa säilytti yhden tähtensä