Ravintolavaunuissa kerrotaan ruokien alkuperästä nyt kartalla – tuotteista on kotimaisia noin 70 prosenttia - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Ravintolavaunuissa kerrotaan ruokien alkuperästä nyt kartalla – tuotteista on kotimaisia noin 70 prosenttia

Lämpimien ruokien osuus ravintolavaunuissa kasvoi viime vuonna 18 prosenttia.
Juho Leskinen
VR laittoi ruokien alkuperiä kartalle.

VR:n ravintolavaunuissa voi nyt nähdä kartan, jonne on koottu ruokatuotteiden alkuperätietoja. Ravintolavaunun tuotteista vastaava tuotepäällikkö Tapio Kyllönen kertoo, että monet asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia ruokien alkuperästä.

"Aika ajoin olemme saaneet siitä myös kysymyksiä. Ravintolahenkilökunnallamme on toki tiedot esimerkiksi liha- ja kalatuotteiden alkuperistä, mutta olemme jo jonkin aikaa miettineet, miten voisimme tuoda asiaa entistä paremmin ravintolavaunussa."

"Kartta koettiin visuaaliseksi ja asiakasystävälliseksi tavaksi tähän. Olemme saaneet siitä jo myös hyvää palautetta asiakkailta."

Tällä hetkellä kaikista ravintolavaunun ruokatuotteista on Kyllösen mukaan yli 70 prosenttia.

"Kotimaisten tuotteiden osuus on kasvanut vuosi vuodelta. Monet tuotteemme tulevat paikallisilta pientuottajilta, esimerkiksi lihapiirakat karkkilalaiselta leipomolta ja caesar- ja ranskalainen salaatinkastike pieneltä kastiketehtaalta Tuusulasta. Muutamat tuotteet ovat toisaalta sellaisia, joiden alkuperämaa on luonnollisestikin muualla kuin Suomessa – tällaisia ovat esimerkiksi oliiviöljy tai mozzarella."

Aterioiden kysyntä on lisääntynyt ravintolavaunuissa, Kyllönen kertoo. Aikaisemmin vaunussa käytiin kahvilla ja pullalla.

"Esimerkiksi viime vuonna lämpimien ruokien osuus kasvoi 18 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Otamme uudet ruokatuotteet valikoimiin vasta, kun asiakkaat ovat sitä maistaneet ja mielipiteensä antaneet."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuluttajat kaipaavat apua ilmastoystävällisiin ruokavalintoihin, mutta yhteistä ruuan ilmastomerkkiä ei vielä ole

Asiantuntijoiden reseptejä tulevaisuuden ruokaan: kouluruuasta vientituote ja paluu syömisessä 70-luvulle – ruuan halventaminen ei johda ilmastoviisaaseen maatalouteen

Leipää päätyy roskiin aiempaa vähemmän mutta vielä on kirittävää – yleisin syy on liian iso kertaostos

Oletko koskaan nähnyt näin jättimäistä omenaa? Jukka Luoman puutarhasta löytyi melkoinen mötkäle