Ruokatieto palkitsee ensimmäistä kertaa vuoden ruokakasvattajan - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Ruokatieto palkitsee ensimmäistä kertaa vuoden ruokakasvattajan

Ruokatieto palkitsee vuoden ruokakasvattajan ensimmäistä kertaa tänä keväänä.
Jaana Kankaanpää
Uusi palkinto juhlistaa kymmenettä kertaa järjestettävää RUokavisaa, jonka teemana on tänä vuonna kouluruokailu.

Ruokakasvatuksen tavoitteena on ymmärtää ruuan reittejä pellolta pöytään, tutustua erilaisiin ruokailmiöihin ja -kulttuureihin sekä kasvattaa terveellisiin ja kestäviin ruokavalintoihin. Ruokakasvatus auttaa kuluttajia tekemään tietoisia ruokavalintoja ja saa kiinnostumaan ruokailusta ja ruuan vaikutuksista.

Ensimmäisen vuoden ruokakasvattajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati.

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Palkittava on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta ja on aktiivinen ja oivaltava alan huippuosaaja.

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää sähköpostitse Ruokatietoon osoitteeseen ruokakasvatus(at)ruokatieto.fi. 14.2.2020 mennessä.

Ensimmäinen Vuoden ruokakasvattaja -palkinnon saaja julkistetaan Ruokavisan loppukilpailun yhteydessä 1.4.2020 Kokkikoulu Espassa. Ruokatieto palkitsee valitun 1000 euron huomionosoituksella.

Vuoden ruokakasvattaja -palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa juuri tänä keväänä ja se juhlistaa samalla kymmenettä kertaa järjestettävää Ruokavisaa. Ruokavisan teemana on tänä vuonna kestävä kouluruokailu. Ruokavisan osaamiskilpailua kisataan netissä osoitteessa www.ruokavisa.fi 14.2. saakka.

Tunnustus jaetaan jatkossa vuosittain.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuluttajat kaipaavat apua ilmastoystävällisiin ruokavalintoihin, mutta yhteistä ruuan ilmastomerkkiä ei vielä ole

Asiantuntijoiden reseptejä tulevaisuuden ruokaan: kouluruuasta vientituote ja paluu syömisessä 70-luvulle – ruuan halventaminen ei johda ilmastoviisaaseen maatalouteen

Leipää päätyy roskiin aiempaa vähemmän mutta vielä on kirittävää – yleisin syy on liian iso kertaostos

Oletko koskaan nähnyt näin jättimäistä omenaa? Jukka Luoman puutarhasta löytyi melkoinen mötkäle