Ruoka

Ruokatieto palkitsee ensimmäistä kertaa vuoden ruokakasvattajan

Ruokatieto palkitsee vuoden ruokakasvattajan ensimmäistä kertaa tänä keväänä.
Jaana Kankaanpää
Uusi palkinto juhlistaa kymmenettä kertaa järjestettävää RUokavisaa, jonka teemana on tänä vuonna kouluruokailu.

Ruokakasvatuksen tavoitteena on ymmärtää ruuan reittejä pellolta pöytään, tutustua erilaisiin ruokailmiöihin ja -kulttuureihin sekä kasvattaa terveellisiin ja kestäviin ruokavalintoihin. Ruokakasvatus auttaa kuluttajia tekemään tietoisia ruokavalintoja ja saa kiinnostumaan ruokailusta ja ruuan vaikutuksista.

Ensimmäisen vuoden ruokakasvattajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati.

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Palkittava on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta ja on aktiivinen ja oivaltava alan huippuosaaja.

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää sähköpostitse Ruokatietoon osoitteeseen ruokakasvatus(at)ruokatieto.fi. 14.2.2020 mennessä.

Ensimmäinen Vuoden ruokakasvattaja -palkinnon saaja julkistetaan Ruokavisan loppukilpailun yhteydessä 1.4.2020 Kokkikoulu Espassa. Ruokatieto palkitsee valitun 1000 euron huomionosoituksella.

Vuoden ruokakasvattaja -palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa juuri tänä keväänä ja se juhlistaa samalla kymmenettä kertaa järjestettävää Ruokavisaa. Ruokavisan teemana on tänä vuonna kestävä kouluruokailu. Ruokavisan osaamiskilpailua kisataan netissä osoitteessa www.ruokavisa.fi 14.2. saakka.

Tunnustus jaetaan jatkossa vuosittain.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutkimusprofessorin mukaan monet kaupat säilyttävät perunoita aivan väärin: "Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan"

Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan – keväällä avattava tuotantolinja moninkertaistaa vuokien tuotannon

Kasvispainotteinen ravintola Inari sai Michelin-tähden – viisi suomalaista ravintolaa säilytti yhden tähtensä