Kotimaisen ruuan hampurilaisketju myytiin Noho Partnersille – luvassa kymmeniä uusia Friends&Brgrs–ravintoloita - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Kotimaisen ruuan hampurilaisketju myytiin Noho Partnersille – luvassa kymmeniä uusia Friends&Brgrs–ravintoloita

Ravintolan raaka-aineista 95 prosenttia on peräisin Suomesta.
Johannes Tervo
Friends & Brgrs pikaruokapaikka avautui Vaasassa vuonna 2018. Ravintolapäällikkö Marie Mäenpää tarjoilee ranskalaisia ja hampurilaista.

Suomalainen ravintolayhtiö NoHo Partners panostaa pikaruokamarkkinaan ostamalla enemmistön Friends & Brgrs-hampurilaisketjusta. NoHon tavoitteena on kasvattaa Friends & Brgrsista lähivuosina valtakunnallinen 30–50 ravintolan kokonaisuus.

Friends & Brgrs:in toiminta perustuu 95-prosenttisesti kotimaisiin raaka-aineisiin. Tuotteet valmistetaan ravintoloissa paikan päällä.

"Olemme valmistaneet asiakkaillemme jo yli kolme miljoonaa hampurilaista, joiden pihvit jauhamme itse ja leivät leivomme omissa leipomoissamme. Paremmat burgerit ovat tulleet jäädäkseen ja jatkuvasti kehittyvä burgerimaailma on täynnä mahdollisuuksia", Friends & Brgrsin toimitusjohtaja Peter Fagerholm kuvailee.

Ketju on kasvanut nopeasti kymmenen ravintolan kokonaisuudeksi. Kaupan myötä Friends & Brgrs aikoo haastaa muut pikaruokaketjut ja työllistää kolmen vuoden aikana 1 000 nuorta osaajaa.

"Nuorten ulkona syöminen kasvaa kaikista asiakasryhmistä nopeimmin. Samaan aikaan nopeasti syöminen ja digitaalinen myynti kasvavat vahvasti. Olemme pitkään etsineet portfolioomme näitä trendejä ruokkivaa brändiä, ja Friends & Brgrs istuu tähän profiiliin täydellisesti", NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kuvailee.

Yrityskaupan myötä NoHo Partners Oyj:n omistus Friends & Brgrs Ab Oy:stä on noin 70 prosenttia. Friends & Brgrsin perustajat ja pääomistajat jatkavat yhtiössä osakkaina.

Friends & Brgrs Ab Oy:n arvioitu liikevaihto vuonna 2020 on noin 15 miljoonaa euroa. Yrityskauppa astuu voimaan 1.4.2020.

Lue lisää:

Kotimainen hampurilaisketju harjoitteli ranskalaisten valmistamista Pietarsaaressa monta kuukautta – nyt suunnitelmissa vielä runsaasti uusia ravintoloita

Hampurilaisketju tarjoaa viljelijöille ilmaisen aterian

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ilmastonmuutos huolettaa useimpia, mutta lihasta on luopunut sen takia vain noin joka kymmenes

Mehu ja ketsuppi tehdään raaka-aineista, joita ei toivota edes olevan – "Jos tuote loppuu hyllyltä, niin sehän on vain hyvä asia"

Suurin osa aikoo valita ravintolassa punaista lihaa niin kuin ennenkin, mutta broileri on vahva haastaja

Mitä suomalainen viljelijä tekee tulevaisuudessa? Kokki, tutkija, maataloustuottaja ja muut ruoka-asiantuntijat keskustelevat kello 9–11