Ruoka

Farm to Restaurant -hanke kehittää palvelua, joka antaa ravintoloille tietoa lähiruuasta ja helpottaa sen tilaamista

Tavoitteena on luoda kestävän gastronomian karttapalvelu, jonka avulla pientuottajat ja heidän tuotteitaan suosivat kahvilat, ravintolat ja makumatkailukohteet on helppo löytää.
Markku Vuorikari
Uusi tilausjärjestelmä auttaisi ravintoloita löytämään pienten tuottajien tuotteita.

Uudenmaan ruoka kehittää ravintoloille suunnatun digitaalisen tilausjärjestelmän. Sillä on jo olemassa kuluttajille tarkoitettu lähiruuan ekompi.net -tilausjärjestelmä sekä foodhub.

Mukana on myös toinen startup-yritys, Korjuu.com Oy, joka rakentaa hajautettua ja läpinäkyvää ruoka-alan verkostoa, jota rytmittävät sosiaaliset pop up -tapahtumat.

Sekä Ekompi.net että Korjuu.com ovat keskittyneet eettisesti tuotettuihin lähi- ja luomutuotteisiin. Myyntipaikkoihin yhdistetään hankkeen aikana ketterä pienlogistiikka, josta vastaa Collico Oy. Logistiikkaa testataan kevään aikana.

Taustalla on kokkien halu hyödyntää korkealaatuista lähiruokaa, mutta haasteena ovat pientuottajien puutteelliset tilausjärjestelmät ja logistiikka. Myös ravintola-asiakkaat haluavat yhä enemmän tietoa ruuan alkuperästä ja vastuullisuudesta.

Hanketta koordinoi Perho Liiketalousopisto ja rahoittaa Uudenmaan liitto. Hankkeen toteutusaika on 1.10.2019–30.4.2020.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisille muna- ja lihatuotteille heltisi vientilupa Singaporeen – tuoreet kananmunat eivät vielä kelpaa

Kaipaatko vinkkiä pääsiäisateriaksi? Miten olisi lammaspata ja jälkiruuaksi limettinen mantelikakku?

Vapaaehtoiset ponkaisivat Turussa pystyyn Ruoka liikkuu -palvelun yrittäjien avuksi, myös muualla Suomessa kosolti uusia ruokapalveluita

Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke palkittiin Vuoden lähiruokatekona