Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Janssoninkiusaus

Valmista janssoninkiusaus vaihteeksi yhden ison vuoan sijasta useassa pikkuvuoassa.
Paista jokaiselle ruokailijalle oma pieni janssoninkiusaus.
Paista jokaiselle ruokailijalle oma pieni janssoninkiusaus. Kuva: Jaana Kankaanpää

Janssoninkiusaus

5–6 annosta

Ainekset

  • 1 kg (pakaste)perunaviipaleita
  • 2 sipulia
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 100 g ravintolafileitä tai 2 rasiaa anjovisfileitä
  • 6 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Levitä puolet perunaviipaleista voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle pippurirouhe, sipulit kuutioituna ja valutetut, paloitellut ravintolafileet ja loput perunaviipaleet. Kaada päälle ruokakerma.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä 175 asteessa noin puoli toista tuntia. Painele paiston aikana kerran tai kaksi lastalla ja laita kansi päälle, jos kiusaus saa liikaa väriä.

Vinkki

Tee annosvuoissa kullekin oma pikkukiusaus.