Kurpitsasosekeitto
Hehkuvan värinen kurpitsasosekeitto tarjoillaan pähkinärouheen, tuoreiden yrttien ja salaattijuuston kera.
Hehkuvan värinen kurpitsasosekeitto tarjoillaan pähkinärouheen, tuoreiden yrttien ja salaattijuuston kera. Kuva: Jaana KankaanpääKurpitsasosekeitto
4–5 annosta
Ainekset
- 1 l (1/2 kg) myskikurpitsaa kuutioituna
- 1 sipuli
- 1 iso valkosipulin kynsi
- 1 viipale tuoretta inkivääriä
- pala (50 g) juuriselleriä
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1–2 timjamin oksaa
- 1/4 tl valkopippuria
- (suolaa)
Pinnalle
- pähkinäsekoitusta
- yrttejä (lehtipersiljaa, ruohosipulia, timjamia)
- salaattijuustoa
Valmistusohje
Laita kuoritut, paloitellut kasvikset kattilaan. Kaada päälle osa nesteestä niin, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, lisää liemikuutio ja timjamin oksat. Anna kiehua kypsäksi.
Nosta timjamin oksat pois. Soseuta keitto samettisen pehmeäksi. Lisää joukkoon loppu neste niin, että keitto on sopivan sakeaa. Mausta valkopippurilla ja kuumenna keitto. Maista ja tarvittaessa lisää suolaa.
Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi. Hienonna yrttejä ja murra salaattijuustopalasta pikkulohkareita. Sekoita ja ripottele seosta keittoannoksen päälle.
Tarjoa keitto alkuruuaksi leivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

