Pitaleivät

Pitaleipä eli pita on vehnästä leivottu, hiivalla nostatettu litteä ja ontto leipä, joka on kuvassa täytetty nyhtökauralla, salaatinlehdillä, oliiveilla, salaattijuustolla sekä jugurttikastikkeella.
Kotona leivottu pitaleipä on kuvassa lastattu nyhtökauralla, salaatinlehdillä, oliiveilla, salaattijuustolla sekä jugurttikastikkeella.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pitaleivät

8–10 kpl

Ainekset

  • 2 1/2 dl maitoa tai vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 50 g voita sulatettuna

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Alusta jauhot taikinanesteeseen. Lisää rasva loppuvaiheessa. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (noin 20 minuuttia).

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jaa taikina 8–10 palaan, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi leipäsiksi (halkaisija noin 12 senttiä). Kohota peitettynä pellillä noin puoli tuntia. Paista uunissa 250 asteessa noin 7 minuuttia.

Jäähdytä leivät liinan alla. Leikkaa leipiin viilto niin, että muodostuu tasku.