Uunijuurekset

Uunijuurekset voi hakea omasta kellarista, torilta tai kaupan vihannestiskiltä. Hunaja antaa uunilämpimille juureksille lisää makua ja makeutta.
Voit paistaa uunijuuresten seuraksi koipireidet samalla uunipannulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uunijuurekset

6 annosta

Ainekset

  • 25 g voita
  • 2-3 oksaa tuoretta timjamia tai rosmariinia
  • 1–2 (n. 300 g) naurista
  • 3 (n. 400 g) porkkanaa
  • 2 (n. 300 g) punajuurta
  • 1 kg perunoita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl hunajaa

Valmistusohje

Kuori kasvikset. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Sulata voi uunipannulla ja pyöräytä kasvislohkot siinä. Ripottele kasviksille hiukan suolaa ja riivittyjä timjaminoksia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita lohkot ja kypsennä niitä 175 asteessa noin tunti. Sekoita välillä. Valuta lopuksi hunajaa kasvisten päälle.