Ruoka

Jaana Husu-Kallio luotsaa Efsan johtokuntaa kaksi vuotta

MMM:n kansliapäällikkö on ollut viimeiset kaksi vuotta Parmassa toimivan Euroopan ruokaviraston varapuheenjohtaja.
Kari Salonen
Jaana Husu-Kallio vaikuttaa Euroopan ruokaturvallisuusviraston johtokunnassa kolmatta kautta.

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on valittu Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen Efsan johtokunnan puheenjohtajaksi, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö.

Edelliset kaksi vuotta varapuheenjohtajana toiminut Husu-Kallio pitää valintaa suurena kunniana, etenkin kun se syntyi tiistaina ja keskiviikkona ensi kertaa kokoontuneen uuden johtokunnan kesken yksimielisesti.

"Johtokunta tukee Efsaa kaikin mahdollisin tavoin sen pyrkimyksessä ennakoida yhä monimutkaisempia elintarviketurvallisuusriskejä ja -haasteita."

Kansan suussa Euroopan ruokavirastona kulkeva Efsa seuraa tiiviisti elintarvikealan tieteellistä tutkimusta. Se valmistelee tutkimuksen pohjalta lausuntoja EU-lainsäädännön, -määräysten ja -päätöksenteon perustaksi, mikä auttaa suojaamaan kuluttajia elintarvikkeisiin liittyviltä riskeiltä.

Efsan johtokunnassa on 15 jäsentä, joista yksi edustaa EU:n komissiota. Varapuheenjohtajiksi valittiin irlantilainen Raymond O´Rourke ja hollantilainen Robert van Gorcom.

Johtokuntapaikat kiertävät kahden vuoden välein. Niihin valitaan jäsenet paitsi eri jäsenmaista myös niin, että he edustavat niin elintarvikealan asiantuntemusta, kuluttajatyötä, tutkimusta kuin hallintoa.

Johtokunnassa voi vaikuttaa yhteensä enintään kolme kautta.

Johtokunta vahvistaa viraston talousarvioesityksen ja työohjelmat, valvoo niiden toteutusta ja sopii sisäisistä säännöistä ja määräyksistä. Johtokunta nimittää myös viraston toiminnanjohtajan sekä tiedekomitean ja tiedelautakuntien jäsenet.

Efsa sijaitsee Pohjois-Italian Parmassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Hitaiden" hämäläisten yrittäjien kiireettömyyttä korostava matkailutuote palkittiin valtakunnallisessa ruokamatkailukilpailussa – parhaaksi nousi metsäravintola Nielu

Mitä eroa on viimeisellä käyttöpäivällä ja parasta ennen -päiväyksellä? Vain hieman yli puolet suomalaisista tietää vastauksen

Eivätkö tomaatit kypsy? Älä heitä satoasi turhaan roskiin – vihreät tomaatit sisältävät myrkyllisiä aineita mutta ne voi kypsyttää sisällä

Orkla panostaa biokaasuun – tavoitteena yli tuplata Taffelin tehtaan oma energiantuotanto