Ruoka

Joka toinen juusto pian ulkomailta

Ruoka 20.02.2013

Mikäli viime vuosien kaltainen kehitys kulutuksessa jatkuu, Suomessa syödään ehkä jo tänä vuonna ulkomaista juustoa kotimaista enemmän.


Jaana Kankaanpää

Viime vuonna juustojen kulutus kasvoi. Tuonnin osuus kulutuksesta nousi jo 47 prosenttiin, ilmenee Gallup Elintarviketiedon tilastoista.

Juustojen kulutus kasvoi runsaat viisi prosenttia, mutta niiden valmistus Suomessa väheni.

Voin myynti kotimaassa kasvoi jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Voin kulutus lisääntyi yli yhdeksän prosenttia ja kermojen runsaat seitsemän prosenttia.

Maidontuotanto säilyi lähes edellisvuoden lukemissa. Tuotannosta luopuminen jatkui edellisvuotiseen tahtiin. Maitotilojen määrä väheni kuudella prosentilla 9 315:een.

Pakkaamatonta maitoa tuotiin Suomeen viime vuonna noin 52 miljoonaa kiloa eli noin viisi prosenttia edellisvuotista enemmän. Tuonnin osuus maitonesteiden valmistuksesta oli noin viisi prosenttia.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT