Ruoka

Juustoa Kuusamon maineella

Ruoka 01.02.2013

Kuusamon Osuusmeijerin jäsenkunta päätti joulukuussa ottaa juustonvalmistuksen omalle vastuulleen, kun Arla Ingman oli päättänyt luopua siitä. Vaihtoehto olisi ollut myydä osuus yhteisestä yhtiöstä. Maidon lähettäminen Sipoon meijeriin ei kuitenkaan miellyttänyt.


Pekka Fali

KUUSAMO (MT)

Juustonvalmistus Kuusamossa väheni vähitellen alle puoleen parhaista päivistä. Lopulta kävi selväksi, että emoyhtiö ei enää halua jatkaa Kuusamossa.

Uusi yhtiö aikoo tuottaa neljä miljoonaa kiloa juustoja vuodessa.

Kuusamon Osuusmeijerin hallituksen puheenjohtaja Esa Heikkilä uskoo, että paikallisilla, leimallisesti kuusamolaisilla juustoilla on tilausta. Kuusamo yhdistetään puhtaaseen luontoon ja muihin myönteisiin asioihin.

Niinpä Paimenpoika juuston paketissa komeilee maisemakuva Kitkalta. Yhtiön nimeksikin valittiin Kuusamon Juusto, vaikka tuottajat ovat paljon laajemmalla alueella.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT