Ruoka

Kalayhtiö vaihtoi styroxlaatikot kotimaisiin aaltopahvilaatikoihin

Pahviset pakkaukset säästävät ympäristöä ja vähentävät kuljetuskustannuksia.
Toni Härkönen
Stora Enson kehittämä aaltopahvilaatikko soveltuu tuoreen kalan kuljettamiseen.

Stora Enson ja kalayhtiö Kalaneuvos V. Hukkasen yhteistyönä kehittämät aaltopahvilaatikot syrjäyttivät styroxlaatikot kalayhtiön pakkauslinjoilla. Hukkanen kertoo ryhtyneensä tammikuussa pakkaamaan tuoretta kalaa kotimaisesta puukuidusta valmistettuihin aaltopahvilaatikoihin.

Kalat pakataan jäämurskaan, joten laatikoiden on oltava vuototiiviitä ja niiden on kestettävä pinoamista.

"EcoFishBox -laatikon vedenkestävyys perustuu kartongin pintaan laminoituun barrierkalvoon ja innovatiiviseen kulmarakenteeseen, joka lukitsee pakkauksen vuototiiviiksi", kertoo tuotekehityshankkeesta vastannut myynnin kehityspäällikkö Vesa Penttinen Stora Ensosta.

Aaltopahvista valmistettujen laatikoiden kuljettaminen ja kierrättäminen on Hukkasen mukaan helpompaa kuin perinteisten styroxlaatikoiden.

"Aaltopahvipakkaus toimitetaan litteänä aihiona tehtaalta kalanpakkaajille. Tilansäästö kuljetuksessa ja varastoinnissa on melkoinen", yhtiö kertoo.

"Kaupalle kuitupakkauksiin siirtyminen merkitsee helpotusta kalapakkausten kierrätykseen. Litistettävä ja täysin kierrätettävä EcoFishBox tuo jopa 60 prosentin säästöt pakkausjätteen käsittely-, kuljetus- ja kierrätysmaksuihin."

Juttua muokattu 9.1. klo 14.38.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni korvaa aamupalan kahvilla – niin ei kannattaisi tehdä, koska aamupalassa piilee tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita

Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen

Helteet palaavat, huolehdi nestetasapainosta – ravitsemusterapeutti neuvoo, mitä asioita nesteytyksessä kannattaa ottaa huomioon

Lähikala ui merestä klassikkoannokseen