Ruoka

Laivayhtiö etsii särkikalojen toimittajaa

Ruoka 02.10.2015

Laivayhtiö Silja Line etsii yhteistyökumppania, joka toimittaisi laivojen ravintoloihin särkikaloista tehtyjä puolivalmisteita tai valmiita elintarvikkeita.


Kari Salonen
Nämä särkikalat syötetään Korkeasaaren eläimille, mutta yhtä hyvin ne kelpaisivat ruotsinlaivan noutopöytään.

Yhtiö ostaa jo muun muassa silakkaa kalastajalta, joka jalostaa sitä noutopöytään sopivaksi.

Tallink Silja Oy:n elintarvikehankintojen tuotepäällikkö Markku Komulainen kertoo, että asiakkaat ovat pitäneet silakkatuotteista ja niiden menekki on kasvanut. Nyt samaa kehitystä haetaan roskakaloina turhaan pidetyille särkikaloille.

Laivayhtiö on sitoutunut noudattamaan ympäristöjärjestö WWF:n kalaopasta hankinnoissaan. Tarjolle ei osteta lainkaan punaisen listan mereneläviä eli sellaisia lajeja, joiden kannat on kalastettu henkihieveriin. Sen takia joulupöydästä on poistettu muun muassa ankerias.

Pääpaino hankinnoissa on kotimaisessa ja pohjoismaisessa kalassa. Noutopöydän pakollinen lohi on norjalaista kassilohta, jonka WWF on merkinnyt keltaisella. Se tarkoittaa, että ostamista kannattaa harkita kaksi kertaa.

Katkaravut puolestaan ovat kylmän veden lajeja muun muassa Norjasta ja Islannista. Komulaisen mukaan katkaravuilla on kestävän kalastuksen takaava MSC-sertifikaatti.

WWF:n kalaopas on esillä Silja Linen laivoilla lokakuun ajan. Buffetaterioiden hinnoista kerätään noin 10 000 euron potti WWF:n Itämeri-työhön.

WWF:n kalaopas löytyy täältä. Sen voi kätevästi ladata myös kännykkään.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT