LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ruoka

Maidon hintaan tulossa viidenneksen korotus

Elintarvikekauppiaat siirtävät Valion perusmaitoihin tänään tulevat tukkuhintojen korotukset saman tien myyntihintoihin. Esimakua saatiin torstaina Turun seudulla, kun osa alueen S-kaupoista nosti Valion maitojen hintoja. Keskimäärin hintoja korotettiin viidenneksellä, 16–18 senttiä litralta.
Markku Vuorikari

Tampereen Linnainmaan Citymarketissa odoteltiin torstaina Valion uusia tukkuhintoja. Korotukset menevät sellaisenaan hyllyhintoihin, toteaa kauppias Carita Morottaja .

Valion hintojen nosto on alkusysäys ja kilpailijat seuraavat perässä heti, kun nykyiset toimitussopimukset sen sallivat.

Neuvotteluja on käyty kaikkien maidontoimittajien kanssa ja samantapaisia korotuspaineita on kaikilla, toteaa tuoteryhmäjohtaja Kimmo Backman Suomen Lähikaupasta.

Lähikaupan Siwat ja Valintatalot myyvät Arlan Ingmanin perusmaitoja.

Imatralaisen K-Supermarket Vuoksenniskan kauppias Marko Kosunen ei vielä torstaina osannut sanoa, paljonko maidot perjantaina kallistuvat.

Hän arvioi, että hinta nousee selvästi mutta ei räjähdysmäisesti. Uusi hinta asettunee runsaan euron ja 1,40 euron väliin maidosta riippuen.

Maito on yksi tärkeimmistä ostoskorituotteista, joten sen hintaa seurataan tarkasti.

Kallistuminen tuskin kuitenkaan vaikuttaa maidon kulutukseen, Kosunen uskoo.

VEIKKO NIITTYMAA

TERHI TORIKKA

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ostitko sinäkin tämän pullon? Alkon viime vuoden myydyimpien kärjessä kolme väkevää suosikkia

Viininlipitys väheni toisena koronavuonna ja Chile menetti ykkössijansa – alkoholittomien ja "vihreiden" juomien myynti kasvoi

Tiesitkö, että härkäpavun avulla sokerimäärän kakussa voi vähentää puoleen?

Autohallien keskeltä löytyy joka vävypojan keidas: Anoppila, joka tarjoaa rehtiä kotiruokaa retrorekvisiitan keskellä