Ruoka

Opiskelija: onko sinulla ratkaisu maailman ruokaongelmiin?

Teleyritys Ericsson etsii innovaatiokilpailussa ei enempää aikä vähempää kuin ratkaisuja maailman ruokaongelmiin.
Satu Lehtonen
Ericsson tukee innovaatiokilpailua, jossa etsitään ratkaisuja ruokaan liittyviin ongelmiin.

Ericsson Innovation Awards (EIA) on opiskelijoille suunnattu maailmanlaajuinen innovaatiokisa, jonka teema vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna aiheena on ruuan tulevaisuus, viime vuonna kisattiin tulevaisuuden kaupungeista.

"Maailmassa toisaalla nähdään nälkää, toisissa paikoissa taas ruokahävikki on ongelma. Ruuan tuottaminen eettisesti, ekologisesti ja tehokkaasti kiinnostaa yhä enemmän", perustelee Suomen Ericssonin rekrytointijohtaja Samuli Kivilehto kilpailun tarpeellisuutta.

Kilpaan voi tehdä esityksiä 14. maaliskuuta asti. Kilpailuraati valitsee hakijoiden joukosta semifinalistit, jotka voivat sparrata ja jatkojalostaa ideaansa yhdessä Ericssonin asiantuntijoiden kanssa.

Finalistit valitaan 12.5. Loppukilpailu käydään kesäkuun alussa Tukholmassa.

"Opiskelijoille kisan pihvi on siinä, että he pääsevät työstämään omaa ideaansa asiantuntijoidemme kanssa. Monet aiemmissa kilpailuissa menestyneet joukkueet ovatkin pystyneet perustamaan ideansa ympärille startupin tai he ovat työllistyneet Ericssonille. Kisa on siis ollut monille ponnahduslauta työuralla", Kivilehto toteaa.

Kilpailuun haetaan 2–4 hengen ryhmissä ja siihen kannustetaan kokoamaan ryhmiä myös yli oppiainerajojen.

Oma idea esitellään tiiviisti kilpailusivustolla: 300 merkin tekstissä kiteytetään ruokaan liittyvä ongelma tai haaste. 500 merkin tekstissä esitellään siihen vastaava alustava teknologinen ratkaisu.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallituksen tavoite: Syö puolet enemmän kalaa ja pääosin kotimaista – kulutuskasvu pelastaisi kala-alan, mutta vaatii lisää kasvatuslupia

Katso Kape Aihisen vinkit, miten onnistut grillaamisessa – "Ärsyttävintä on, jos edellinen grillaaja on jättänyt grillin likaiseksi"

Valokuvaaja hurahti pähkinöihin – ensimmäinen sato oli kaksi pähkinää, mutta haaveena on olla jonain päivänä omavarainen

Heikkilän Juustola ja varhaisperunafestivaali saivat ruokakulttuuripalkinnot