Ruoka

Palvikinkun pelastus? Huhtahyvät investoi höyrysavustukseen

Kankaanpääläinen Huhtahyvät on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön höyrysavustusmenetelmän, joka ei tuota EU-arvojen yli pah-yhdisteitä.
Huhtahyvät palvaa uudet tuotteensa höyrysavustuksella.

Höyrysavustuksessa savu tuotetaan pyökkihakkeella eikä nokea muodostu.

Markkinointijohtaja Juha Salmen mukaan Huhtahyvien toimitusjohtaja Jukka Vilska sai vihiä höyrysavustuslaitteista pari, kolme vuotta sitten. Kankaanpäähän uutta uunia alettiin rakentaa vuosi sitten ja se saatiin käyttöön helmikuussa. Uusi laitteisto maksoi puoli miljoonaa euroa.

"Höyrysavustetun kinkun maku on eri tyyppinen kuin lämminsavustetun tai nestesavustetun. Pinnasta tulee tummempi ja savu tunkeutuu syvemmälle", Salmi kuvailee.

Vanhoilla menetelmillä savustusaika on ollut kahdeksan tuntia, kun se uudella höyrysavustuksella on alle viisi tuntia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Komissio hyväksyi nimisuojahakemuksen: Nyt viralliseen karjalanpiirakkaan saa käyttää myös laktoositonta maitojuomaa

Kauppa toimittaa ruokaostokset suoraan jääkaappiisi – K-ryhmä kokeilee uutta palvelua

Mikä on kallein mauste, entä miten chilien tulisuutta mitataan? Testaa tietosi!

Saksalaisille joutuu selittämään suomalaisia elintarvikkeita – miksi hirvi on purkissa ja mikä hillossa maksaa?