Perinnepuuro rukiista ja puolukoista hautuu uunissa makeaksi itsekseen - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Perinnepuuro rukiista ja puolukoista hautuu uunissa makeaksi itsekseen

Hauduta pikapuuron sijaan vaihteeksi uunipuuro. Lopputulos on sitä makeampi, mitä kauemmin puuro hautuu.
Mitä kauemmin ruis ja puolukka saavat hautua alhaisessa uuninlämmössä, sitä imeltyneempi maku.

Ruisjauhoista ja puolukasta haudutettu puuro tunnetaan ympäri Suomen. Raaka-aineet ovat edullisia ja niitä on vain kolme: vesi, ruisjauhot ja puolukat.

Mitä kauemmin alhaisessa lämmössä puuro saa hautua, sen makeampi lopputulos, kun ruis imeltyy. Itä-Suomessa tällaista puuroa kutsutaankin marjamämmiksi.

Ruispuolukkapuuro ei kaipaa seurakseen muuta kuin kylmää maitoa — tai kenties vaniljajugurttia.

Puolukka-ruispuuro uunissa

5—6 annosta

5 dl pakastepuolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta

1 1/2 l kuumaa vettä

4-5 dl ruisjauhoja tai ruisrouhetta

1/2 dl sokeria

Survo sulaneet puolukat esimerkiksi puunuijalla. Mittaa kuuma vesi reilun kokoiseen (noin 3 l) uunivuokaan. Vispilöi veden joukkoon puolukkasurvos, jauhot ja sokeri. Hauduta puuroa uuniin alaosassa 150 asteessa pari tuntia ja vielä 120 asteessa 6—8 tuntia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsalaiset sianlihantuottajat katsovat toiveikkaina itään – Filippiinit antoi vihdoin tuontiluvan

Ethän ostanut tällaista jauhelihapakettia? Lidlin myymälöissä myynnissä olleessa tanskalaisessa naudanlihassa on taas havaittu salmonellaa

Suurin muutos Suomen ruokamarkkinoilla on tapahtunut kohti helppoutta, ei lihan käytön vähentämistä, lihatalo kommentoi

BBC: Mies kuoli syötyään liikaa lakritsia