Chili sin carne - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Chili sin carne

Sanne Katainen
Lihattoman chilipadan tulisuusastetta voit säätää vähentämällä tai lisäämällä chilin ja mausteiden määrää.

Chili sin carne

noin 5 annostaAinekset
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • ½ palsternakka
  • ½–1 punainen chilipalko
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl kanelia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl härkäpapu- tai hernerouhetta
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • (1–2 dl vettä)
  • 1 tlk (230 g) käyttövalmista papu­sekoitusta
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Poista chilistä kanta ja siemenet. Paloittele chili.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chilit ja kuivat mausteet. Sekoita hetki, kunnes mausteiden aromit aukeavat. Lisää paloitellut kasvikset, tomaattipyree, suola ja rouhe. Sekoittele hetki.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Jos ruoka tuntuu liian kuivalta, lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi huuhdellut pavut ja kuumenna vielä kerran kiehuvaksi.

Tarjoa chili sin carne täysjyväohran ja salaatin kanssa. Myös ranskankerma sopii taittamaan ruuan tulista potkua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit