Resepti

Kassleria osso bucon tapaan

Sanne Katainen
Mehevästä porsaan kasslerista valmistuu vastustamattoman herkullinen osso buco.

Kassleria osso bucon tapaan

noin 5 annostaAinekset
  • noin 800 g porsaan kassleria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 porkkanaa
  • 4 dl valkoviiniä
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 5 oksaa timjamia
  • 3 laakerinlehteä
Valmistusohje

Leikkaa liha noin sentin paksuisiin viipaleisiin. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja pippuri. Kääntele lihat jauhoseoksessa.

Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista lihat molemmin puolin. Siirrä pataan tai laakeaan uunivuokaan.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna rasvaa kattilassa ja lisää sipulit ja porkkanat. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää valkoviini, tomaattimurska ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa lihojen päälle. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin puoleksitoista tunniksi. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Tuore kassler käy ruokaan mainiosti, mutta jos löydät lihakaupasta miedosti pintasavustettua kassleria, olet oikotiellä onneen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit