Resepti

Merimiespihvi hirvestä

Sanne Katainen
Voit kokeilla merimiespihvin nesteeksi oluen sijaan myös maitoa.

Merimiespihvi hirvestä

noin 6 annostaAinekset
  • 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
  • 2 sipulia
  • noin 650 g hirvenlihaa (paistia tai ulkofileetä)
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • noin 4 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 10 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • 5 dl olutta
Valmistusohje

Kuori perunat ja sipulit. Viipaloi molemmat noin puolen sentin viipaleiksi.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Ruskista lihat molemmin puolin muutamassa erässä. Mausta suolalla. Kaada lihaerien välillä pannulle noin desi vettä, anna kiehahtaa ja kaada liemi talteen.

Lado uunipadan pohjalle kerroksittain peruna-, sipuli- ja lihaviipaleita. Tee niin monta kerrosta kuin viipaleita riittää. Laita päällimmäiseksi perunoita. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet. Kaada päälle olut ja pannun huuhteluliemi.

Peitä pata kannella ja kypsennä merimiespihviä 175-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia. Tarkista välillä, ettei neste ole haihtunut liikaa. Ota kansi pois ja nosta lämpö 200 asteeseen viimeiseksi 15 minuutiksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit