Unelmainen torttu - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Unelmainen torttu

Jaana Kankaanpää
Perinteisen unelmatortun täyte on voikreemiä. Tässä tortussa täytettä on kevennetty maustetulla rahkalla.

Unelmainen torttu

noin 20 viipalettaAineksetPohja
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 rkl raastettua (luomu)sitruunan kuorta
  • 1 rasia (200 g) sitruuna- tai appelsiinituorejuustoa
Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kuivu. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotetulle leivinpaperille.

Vatkaa huoneenlämpöiset täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä lastalla jäähtyneelle torttupohjalle. Rullaa ja kääri torttu pakettiin. Anna tekeytyä hetki. Leikkaa torttu viipaleiksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit