Täytetty herkkumureke - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Täytetty herkkumureke

Jaana Kankaanpää
Munalla täytetty mureke näyttää hauskalta leikattaessa.

Täytetty herkkumureke

8–10 annostaAinekset
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1/2 dl vettä
  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 600 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valko- tai mustapippuria
  • Täyte
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje

Laita kermaviili, vesi, perunasosejauhe ja oregano kulhoon, sekoita ja anna seistä 15 minuuttia.

Hienonna pekoni ja sipulit. Kypsennä hienottua pekonia, sipulia ja valkosipulia pannulla hetki. Sekoita hiukan jäähtyneenä kermaviiliseokseen. Lisää joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä mureketaikina vedellä kostutetun leivinpaperin päälle noin parin sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita keitetyt, kuoritut munat keskelle peräkkäin. Nosta reunat ylös esimerkiksi lastan avulla. Sulje mureke hyvin ja kiepauta sauma alapuolelle. Taputtele mureke tasaiseksi.

Vedä mureke papereineen uunipannulle tai nosta voideltuun uunivuokaan ilman leivinpaperia. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunoiden ja puolukkahillon kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit