Resepti

Sinappimarinoidut paistetut silakat ja kurkkumuhennos

Silakkapihvien kanssa maistuu vaihteeksi kurkkumuhennos.

Sinappimarinoidut paistetut silakat ja kurkkumuhennos

4 hengelleSilakkapaistosAinekset
  • 600 g silakkafileitä
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua tilliä
  • 1/2 dl mietoa sinappia
  • ripaus valkopippuria
  • Sekoita kaikki ainekset kermaviiliin ja pane silakat marinoitumaan seokseen.
Leivitys
  • 2 dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
Paistamiseen
  • voita
Valmistusohje

Pane kaksi fileetä sisäpinnat vastakkain ja kääntele jauhoissa. Paista sitten voissa pannulla molemmin puolin.

KurkkumuhennosAinekset
  • 1 kokonainen kurkku, noin 330–350 g
  • 1 sipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 1/2 dl paksua ruokakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 ruukku tilliä
Valmistusohje

Hienonna sipuli, leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tilli.

Sulata voi kattilassa, lisää puolet sipulista ja vehnäjauhot, kuullota hetki ja lisää kerma ja anna kiehahtaa.

Lisää suola, tilli, kurkku ja loppu sipuli, anna kiehahtaa. Tarjoa kalan kanssa.

Ohje: Maria Berg

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit