Resepti

Tomaattikakku valkosuklaakuorrutuksella

Tomaattikakku valkosuklaakuorrutuksella juhlistaa kevättä.

Tomaattikakku valkosuklaakuorrutuksella

AineksetTomaattisose
  • 450 g tomaatteja
  • 200 g sokeria
Valmistusohje

Soseuta tomaatit kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä tomaattisose ja sokeri kattilaan ja anna kiehua noin puoli tuntia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.

Kakku
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje

Sulata voi ja anna sen vähän jäähtyä.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon tomaattisose.

Kumoa taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

ValkosuklaakuorrutusAinekset
  • 3 munankeltuaista
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
Valmistusohje

Murenna suklaa kulhoon.

Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri ja kerma ja pane vesihauteeseen eli kulho kiehuvan veden päälle kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes se saostuu. Ota pois kattilan päältä ja sekoita joukkoon valkosuklaapalat.

Kun seos on jäähtynyt, vatkaa se kuohkeaksi ja levitä kakun päälle. Koristele esimerkiksi mantelilastuilla.

Ohje: Maria Berg

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit