Resepti

Metsästäjän ruukku

Sanne Katainen
Pieni määrä kypsää lihaa ja hiukan perunamuusia – siinä avaimet herkulliseen vuokaruokaan.

Metsästäjän ruukku

4 annostaAinekset
  • 300 kypsää riistalihaa, esim. sorsaa tai peuraa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rakuunaa
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl vettä
  • 5 dl perunamuusia
  • 1 muna
  • ½ dl juustoraastetta
Pinnalle
  • 1 kirsikkatomaattiterttu
  • ripaus mustapippuria
Valmistusohje

Paloittele liha pienehköiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna pannulla öljy. Lisää lihat ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää tomaattipyree, mausteet ja vesi. Anna kiehua, kunnes nesteestä on haihtunut puolet. Kumoa seos uunivuokaan.

Sekoita perunamuusin joukkoon muna ja juustoraaste. Levitä muusi lihan päälle vuokaan. Nosta halutessasi pinnalle kirsikkatomaattiterttu ja ripottele päälle vielä mustapippuria.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on hiukan ruskistunut.

Vinkki: Jos käytössäsi ei ole kypsää riistalihaa, voit valmistaa ruuan myös muista lihoista. Esimerkiksi jauhelihat tai paistin jämät sopivat ruokaan loistavasti. Myös eilistä jauhelihakastiketta voi mainiosti käyttää.

Aiheet reseptit
Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit