Resepti

Litistetyt perunat ja feta-jogurttikastike

Sanne Katainen
Keitetyistä perunoista tulee ihanan rapeita litistettyjä perunoita, kun ne maustaa pekonilla ja juustoraasteella.

Litistetyt perunat ja feta-jogurttikastike

4–5 annostaAinekset
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 10–15 pienehköä, keitettyä perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl juustoraastetta
  • ¼ tl mustapippuria
  • (suolaa)
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Feta-jugurttikastike
  • ½ pkt (à 200 g) fetaa
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Paista pekoniviipaleet kuivalla pannulla rapeiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa kuutioiksi.

Pyöräytä perunat öljytyissä käsissäsi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Paina kämmenelläsi perunat littanoiksi niin, että keskelle syntyy pieni kuoppa.

Jaa pekonimuru ja juustoraaste perunoiden päälle. Ripottele pinnalle mustapippuria ja halutessasi hiukan suolaa. Nosta perunat 225-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Valmista perunoiden ruskistuessa kastike. Murustele feta kulhoon. Sekoita joukkoon muuta aineet.

Ripottele valmiiden perunoiden päälle ruohosipulia. Tarjoa rapeat litistetyt perunat feta-jugurttikastikkeen kanssa.

Vinkki: Litistetyt perunat maistuvat aterialla pääruuan lisukkeena kuin myös iltapalalla tai illanistujaisissa naposteluherkkuina.

Aiheet reseptit
Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit