Paistettu ruispuuro - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Paistettu ruispuuro

Sanne Katainen
Mummokin jo tiesi, että ”joka keitetyn paistaa, se makean maistaa”. Paistetut ruispuuroviipaleet todistavat sanalaskun todeksi.

Paistettu ruispuuro

4 annosta

Ainekset
  • 1 l vettä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • ¾ tl suolaa
  • Paistamiseen
  • 2 rkl voita
Lisäksi
  • 1 dl pakastemarjoja tai marjasurvosta.
Valmistusohje

Kiehauta kattilassa vesi. Sekoita joukkoon ruisjauhot koko ajan voimakkaasti vatkaten. Anna puuron kiehua hiljaa poreillen noin tunnin ajan. Tarjoa puuro lämpimänä voisilmän kanssa.

Anna jäljelle jääneen puuron jäähtyä kattilassa ja nosta jäähtynyt puuro kylmään. Leikkaa kylmä puuro viipaleiksi ja paista voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi. Tarjoa ruispuuroviipaleet marjojen kanssa.

Aiheet reseptit
Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit