Appelsiini-rahkakakku - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Appelsiini-rahkakakku

Jaana Kankaanpää
Rahkakakun päälle tulevat appelsiiniviipaleet leikataan kalvottomiksi, jotta niitä on helppo syödä pikkulusikalla.

Appelsiini-rahkakakku

10 annostaAineksetPohja
  • 2 dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1 muna
  • 1/2 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte
  • 2 prk appelsiinirahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • Pinnalle
  • 2 isoa appelsiinia
Valmistusohje

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna, maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytteen aineet hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjalle. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti.

Leikkaa kuoritusta appelsiinista viipaleet yksitellen irti kalvojen vierestä. Koristele jäähtyneen kakun pinta appelsiiniviipaleilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit