Broileri-aprikoosipiiras - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Broileri-aprikoosipiiras

Jaana Kankaanpää
Broileri-aprikoosipiirakka maistuu yhtä hyvin päiväkahvin kanssa kuin iltapalana teen ja salaatin kera.

Broileri-aprikoosipiiras

8 annostaAineksetPohjataikina
  • 100 g voita
  • 1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • Täyte
  • 1 pkt (430 g) broilerin- tai kanan fileeleikettä, valkosipuli-yrtti
  • 1 rkl voita
  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tlk (400/240 g) säilykeaprikoosia
  • 1/2 pussia sinihomejuustomurua
  • 2 munaa
  • 1 prk (150 g) crème fraîchea
  • 2 dl maitoa
Valmistusohje

Sekoita pehmeään voihin juustomuru. Lisää jauho-kaurahiutale-leivinjauheseos ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetulla kädellä pyöreän- tai suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa kanaleikkeet hyvin ohuiksi suikaleiksi. Ruskista suikaleet voissa. Levitä jäähtyneinä pohjalle. Ripottele päälle hienonnettu persilja ja juustomuru. Lohko aprikoosit ja levitä pinnalle. Riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Vatkaa ranskankerma ja maito joukkoon. Kaada seos täytteelle.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla kypsäksi, noin 40 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit