Marmeladipikkuleivät - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Marmeladipikkuleivät

Jaana Kankaanpää
Viipalepikkuleipien raidan voi tehdä haluamallaan marmeladilla. Keltainen väri sopii hyvin pääsiäiseen.

Marmeladipikkuleivät

noin 30 kplAinekset
  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Pinnalle
  • 1 1/2 dl keltaista marmeladia, esimerkiksi appelsiini- tai orange, lemon & ginger-marmeladia
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa, jos se on kovin pehmeää.

Leivo taikinasta 4 tankoa suoraan pellille leivinpaperin päälle. Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Täytä syvennykset marmeladilla. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Leikkaa tangoista muutaman sentin levyisiä viipaleita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit